nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Bergpapaja (Carica pubescens) Bergpapaja (Carica pubescens)
Bergpapaja (Carica pubescens)
Bergpapaja (Carica pubescens)

Bergpapaja (Carica pubescens)

De bergpapaja kan tegen lagere temperaturen dan de gewone papaja-soorten door zijn leefgebied op hoogtes tot 3000 meter in de Andes. Daardoor is het ook voor ons mogelijk om eigen papaja's te kweken, in een kuip. In de zomer kunt u de plant op een zonnige plaats in de tuin zetten en in de winter tussen de 5 en 10 graden Celsius laten overwint.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De bergpapaja kan tegen lagere temperaturen dan de gewone papaja-soorten door zijn leefgebied op hoogtes tot 3000 meter in de Andes. Daardoor is het ook voor ons mogelijk om eigen papaja's te kweken, in een kuip. In de zomer kunt u de plant op een zonnige plaats in de tuin zetten en in de winter tussen de 5 en 10 graden Celsius laten overwinteren. De vruchten zijn ongeveer 5 centimeter groot en kleuren bij rijping geel. Het vruchtvlees is sappig, zurig en ruikt heel fruitig. Het wordt vaak gekookt gegeten als groente, maar soms ook vers van de boom of verwerkt tot frisdrank.

Zaaibeschrijving: Zaaien bij 20-25 graden Celsius in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Plant eerste jaar binnen houden.

Familie: Caricaceae
Latijnse naam: Carica pubescens
Nederlandse naam: Bergpapaja
Oorsprong soort: Andes

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Foto 2: Petruss (CCA-3.0 Wikipedia) 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 8 beoordelingen
5
0
1
2
0

Wout Morrenhof

In maart deze zaden geplant, twee zijn er uitgekomen en dit zijn al behoorlijke planten van 40-50 cm!


Straten

Geen van de zaden zijn uitgekomen helaas. Zaden van een Papayavrucht die ik in de supermarkt heb gehaald kwamen wel uit. Voor de rest wel tevreden met de zaden die ik bij onszaden heb ontvangen!


Maurien

Vorig jaar onszaden ontdekt. De bergpapaja zat bij mijn eerste bestelling van (ik denk) vijf soorten plantzaden. Erg tevreden met mijn ondertussen sierlijke boompje, ongeveer 40 cm hoog. Groeit niet heel snel, maar is hij dan ook al een aantal keer verwaarloosd, waardoor hij een keer nog maar enkele blaadjes had. Had na de eerste keer vijf zaden geplant te hebben nog vijf zaden over, waar later nog één (mini)boompje uit is ontstaan. Helaas is daarvan het topje afgebroken. Gelukkig groeide het kale stokje vanuit de zijkant door.


Remco

slechts 1 van alle zaden bij mij ontkiemd afgelopen jaar, maar is al mooi groot aan het worden en verharding van de stam treed al op.


Marije

Ik heb ze 8-12 gezaaid, maar er gebeurt nog niks.. iemand een tip?


Alex Ho

Volgens mij doe ik iets verkeerd, maar na een maand zijn de zaden nog steeds niet gekiemd. Ik ben een beetje teleurgesteld.


D. de Frens

De zaden zijn gekiemd in 2 weken, 11 van de 12 zaden zijn ontkiemd en ik ben er zeer tevreden over.


Henk van Tol

De Papaja kiemen zijn alle nog in leven beginnen aan hun tweede bladpaar te vormen moet ze nog wel oppotten.

Met vriendelijke groet Henk van Tol

Meer reviews