nl en

Tropisch / Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)

Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)
Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea) Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)
Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)
4 Reviews | Review toevoegen
De grootste cactus ter wereld met een uiteindelijke hoogte van meer dan 12 meter. De groei is echter zeer langzaam, waardoor het een geschikte soort is voor in de huiskamer. 

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De saguaro cactus is de grootste cactus ter wereld met een hoogte van soms meer dan 12 meter! Het grootste exemplaar op dit moment is de 'Champion Saguaro' met 13,8 meter. En de grootste ooit was een exemplaar zonder vertakkingen van 23,8 meter, maar die is helaas in 1986 omgewaaid tijdens een storm. 
Het is echter een zeer langzame groeier, waardoor u zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over de hoogte van uw plafond. Na 50 jaar zal de hoogte ongeveer 2 meter bedragen en na 75 jaar kan de eerste vertakking verschijnen. De grootste exemplaren zijn naar schatting zeker 200 jaar oud. 
De plant groeit in de Sonoran woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico. Het Saguaro National Park biedt tegenwoordig bescherming voor de planten, want de populatie is in de loop der jaren flink verkleind. 

De witte bloemen bloeien vooral 's nachts en worden dan bestoven door vleermuizen. Oude planten hebben vaak beschadigingen. Deze worden vooral veroorzaakt door blikseminslagen en vogelnesten, maar ook het inkrassen van namen door toeristen komt helaas voor. 

Het is een indrukwekkende soort die het goed doet op een zonnige plek in huis. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in een mengsel van zand en zaai- en stekgrond (1:1). Afdekken met huishoudfolie of glas en op een lichte plaats bij kamertemperatuur laten kiemen. Kieming meestal na 2 tot 4 weken. 

Familie: Cactaceae
Latijnse naam: Carnegiea gigantea
Nederlandse naam: Saguaro cactus
Oorsprong soort: Sonoran woestijn

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Overwateringkills - 24-09-2023 16:40

Seeds sprouted well and are now growing. We’ll see how they look in 100 years 🤪

TvW - 15-04-2021 16:57

Oppervlakkig gezaaid in een mix van zand en zaaigrond (1:1) met wat perliet, wat besproeid en daarna afgedekt. Toen op een zonnige plek gezet. Al binnen een paar dagen ontkiemde meer dan de helft van de zaden (8/10). Nu nog een paar jaar wachten tot de minuscule zaailingen wat gegroeid zijn. :)

Madelon - 02-04-2021 08:47

Ik heb vorige jaar 31 mei 2020 deze gezaaid en 2 aan over gehouden van de 10. Ben tevreden.

Triplet - 17-06-2020 22:30

Zaden oppervlakkig gezaaid in een zand, potgrond, perliet mix (~1:1:1), en afgedekt met huishoud folie. Na 2 weken zijn 3 zaden gekiemd. Daar is het uiteindelijk ook bij gebleven.