Assortiment

A - Z / Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)

Saguaro cactus (Carnegiea gigantea)
1 Reviews | Review toevoegen

De grootste cactus ter wereld met een uiteindelijke hoogte van meer dan 12 meter. De groei is echter zeer langzaam, waardoor het een geschikte soort is voor in de huiskamer. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Saguaro cactus

Herkomst:
Sonoran woestijn 

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De saguaro cactus is de grootste cactus ter wereld met een hoogte van soms meer dan 12 meter! Het grootste exemplaar op dit moment is de 'Champion Saguaro' met 13,8 meter. En de grootste ooit was een exemplaar zonder vertakkingen van 23,8 meter, maar die is helaas in 1986 omgewaaid tijdens een storm. 
Het is echter een zeer langzame groeier, waardoor u zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over de hoogte van uw plafond. Na 50 jaar zal de hoogte ongeveer 2 meter bedragen en na 75 jaar kan de eerste vertakking verschijnen. De grootste exemplaren zijn naar schatting zeker 200 jaar oud. 
De plant groeit in de Sonoran woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico. Het Saguaro National Park biedt tegenwoordig bescherming voor de planten, want de populatie is in de loop der jaren flink verkleind. 

De witte bloemen bloeien vooral 's nachts en worden dan bestoven door vleermuizen. Oude planten hebben vaak beschadigingen. Deze worden vooral veroorzaakt door blikseminslagen en vogelnesten, maar ook het inkrassen van namen door toeristen komt helaas voor. 

Het is een indrukwekkende soort die het goed doet op een zonnige plek in huis. 

Zaaibeschrijving:
Zaden oppervlakkig zaaien in een mengsel van zand en zaai- en stekgrond (1:1). Afdekken met huishoudfolie of glas en op een lichte plaats bij kamertemperatuur laten kiemen. Kieming meestal na 2 tot 4 weken. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Triplet - 17-06-2020 22:30

Zaden oppervlakkig gezaaid in een zand, potgrond, perliet mix (~1:1:1), en afgedekt met huishoud folie. Na 2 weken zijn 3 zaden gekiemd. Daar is het uiteindelijk ook bij gebleven.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.