nl en
๎Œ”

Tropisch / Kapokboom (Ceiba pentandra)

Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra)
Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra) Kapokboom (Ceiba pentandra)
Kapokboom (Ceiba pentandra)
1 Review | Review toevoegen
Kapok lijkt op katoen, maar is het zaadpluis van de kapokboom. Een hoge, tropische boom die het goed doet als kamerplant.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Ceiba pentandra
Nederlandse naam: Kapokboom
Herkomst: Zuid-Amerika

Misschien herinnert u zich de beelden van een regenwoud, waarbij enkele bomen boven de rest van de bomen uitsteken: de woudreuzen. Vaak zijn dit kapokbomen, want deze worden wel meer dan 70 meter hoog (stam tot 3 meter dik met plankwortels). Het is een tropische boom die niet geschikt is voor ons klimaat, maar het ook goed doet als kamerplant. 
Uit de ovale vruchten steekt pluis, een soort witte watjes. Dit is de kapok. Het lijkt op katoen, maar heeft niets met de katoenplant (Gossypium herbaceum) te maken. De zaden worden namelijk verspreid door de wind en het kapokpluis helpt de zaden met de verspreiding.   

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 2: Kolibrikerteszet.hu

Sorteren op:

Review toevoegen
Hans - 23-04-2019 16:45

Mooie en snel groeiende plant. Na 1 jaar 150 cm. Gemakkelijke plant.