Top

Ceiba speciosa

  • Ceiba speciosa
  • Ceiba speciosa
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Zijdeboom

Herkomst:
Zuid-Amerika

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De zijdeboom (silk floss tree) groeit van oorsprong in de (sub)tropische gebieden van zuidelijk Zuid-Amerika en komt uit dezelfde familie als de baobab en de kapokboom. Net als bij de kapokboom maakt de zijdeboom ook een soort katoenpluis, maar dan van slechtere kwaliteit zodat het niet geweven kan worden. Het wordt gebruikt voor verpakkingsmaterialen, het traditioneel maken van kano's en de productie van papier en touw.
Deze soort is koudebestendiger dan de kapokboom en kan lichte vorst verdragen. De plant kan daarom gehouden worden als kuipplant op een zonnige plaats. De groei is snel, maar de plant kan goed gesnoeid worden. De stam heeft stekels en is aan de onderkant verdikt voor de opslag van water, zodat de soort bestand is tegen droogte. De 15 cm grote, wit-roze bloemen worden in de natuur bestoven door de beroemde Monarch-vlinders.  

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Mauro Guanandi via Flickr


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Joke (12-03-2019) rating 5 Heb deze zaden ca 1 jaar geleden gezaaid. Zijn goed aangeslagen en nu plantjes van ca. 25/30 cm. Hoop ze dit voorjaar als kuipplant buiten te zetten.

Type de code over