nl en
๎Œ”

Tropisch / Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum)

Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum)
Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum) Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum)
Kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum)
1 Review | Review toevoegen
Kaneel is de gedroogde binnenste bast van de kaneelboom en wordt voor allerlei gerechten of voor bijvoorbeeld het trekken van thee gebruikt.
โ‚ฌย 6,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Kaneel komt uit de binnenste bast van de kaneelboom. De dunne bast wordt daartoe gedroogd, waarna het zich oprolt en verkleurt naar bruin. Kaneelstokjes (de opgerolde stukjes bast) kunnen als snoepgoed gegeten worden of gestampt worden tot poeder voor allerlei zoete gerechten of bijvoorbeeld thee. De soort komt oorspronkelijk uit India en wordt tegenwoordig in Indonesië, China, Vietnam en Sri Lanka gekweekt voor de productie van kaneel. De tropische boom kan bij ons gehouden worden als kamerplant.

Zaaibeschrijving: Zaden blijven slechts kort kiemkrachtig en mogen niet uitdrogen. Zaai ze daarom zo snel mogelijk in zaai- en stekgrond, houd de grond constant vochtig en dek af met huishoudfolie of glas. Op een warme plaats laten ontkiemen.
Door de korte houdbaarheid van de zaden kan de levertijd enkele maanden zijn.

Familie: Lauraceae
Latijnse naam: Cinnamomum zeylanicum
Nederlandse naam: Kaneelboom
Oorsprong soort: India en Sri Lanka

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Caroline - 06-05-2019 23:42

Van de vijf zaden ontkiemde er een heel snel, een tweede gaat veel langzamer, maar lijkt er ook te komen. De bladeren hebben een prachtige kleur en vorm.