Top

Clianthus puniceus

  • Clianthus puniceus
  • Clianthus puniceus
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Papegaaiensnavel

Herkomst:
Nieuw-Zeeland

Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius

Beschrijving:
De papegaaiensnavel maakt bijzondere rode bloemen die lijken op de snavel van de Nieuw-Zeelandse papegaai, de kaka. Vandaar dat deze soort in het Engels ook wel kaka beak wordt genoemd. De struik groeit van oorsprong op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, maar is daar in het wild bijna uitgestorven. De soort wordt wel op grotere schaal gekweekt, maar bijna alle gekweekte exemplaren zijn genetisch identiek.
Het blad is prachtig geveerd en de plant doet het bij ons goed als kuipplant. Zorg voor een zonnige plek en bescherm de plant tegen vorst.

Zaaibeschrijving:
Zaden 1 minuut laten weken in kokend water, vervolgens in koud water laten afkoelen. Zaden omwikkelen met vochtig keukenpapier en 24 uur laten liggen, constant vochtig houden. Na 24 uur moeten de zaden verdubbeld zijn in grootte, de zaadwand is in dat geval doorbroken. De zaden die niet zijn opgezwollen nogmaals kort weken in kokend water en na 24 uur opnieuw controleren in keukenpapier.
Opgezwollen zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele weken of maanden duren.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 2: John Steedman


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Frank (08-10-2018) rating 5 Volgens bovenstaande methode (tot 4x herhaald) 100% ontkieming binnen een week! Belangrijk om direct na ontkieming in potgrond in het licht te zetten bij 15-25 graden anders blijft de plant te teer (potten na max 1cm).

Type de code over