nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus) Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus) Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)
Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)
Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)
Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)

Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)

De papegaaiensnavel maakt bijzondere rode bloemen die lijken op de snavel van de Nieuw-Zeelandse papegaai, de kaka. Vandaar dat deze soort in het Engels ook wel kaka beak wordt genoemd. De struik groeit van oorsprong op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, maar is daar in het wild bijna uitgestorven. De soort wordt wel op grotere schaal gekw.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De papegaaiensnavel maakt bijzondere rode bloemen die lijken op de snavel van de Nieuw-Zeelandse papegaai, de kaka. Vandaar dat deze soort in het Engels ook wel kaka beak wordt genoemd. De struik groeit van oorsprong op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, maar is daar in het wild bijna uitgestorven. De soort wordt wel op grotere schaal gekweekt, maar bijna alle gekweekte exemplaren zijn genetisch identiek.
Het blad is prachtig geveerd en de plant doet het bij ons goed als kuipplant. Zorg voor een zonnige plek en bescherm de plant tegen vorst.

Zaaibeschrijving: Zaden kort overgieten met heet water en vervolgens in lauwwarm water laten afkoelen. Zaden omwikkelen met vochtig keukenpapier en 24 uur laten liggen, constant vochtig houden. Na 24 uur moeten de zaden verdubbeld zijn in grootte, de zaadwand is in dat geval doorbroken. De zaden die niet zijn opgezwollen nogmaals kort overgieten met heet water en na 24 uur opnieuw controleren in keukenpapier.
Opgezwollen zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele weken of maanden duren.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Clianthus puniceus
Nederlandse naam: Papegaaiensnavel
Oorsprong soort: Nieuw-Zeeland

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Foto 2: John Steedman

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 4 beoordelingen
4
0
0
0
0

Binnen een week al plantjes!


Rick

Goed protocol! Zaden in kokend water en daarna afkoelen wikkelen in keuken papier en nat maken. Verolgens in een "sealbag" gedaan en op een warm plekje gelegd. Zaden zwollen inderdaad op, uiteindelijk 7 van de 10 en gekiemd. Helaas 1 uitgevallen, maar nu heb ik 6 mooie plantjes staan. Op naar het voorjaar!


E.Zanetti

Tijdens het weken ontkiemden de zaden al. Binnen een week al plantjes, top!


Frank

Volgens bovenstaande methode (tot 4x herhaald) 100% ontkieming binnen een week! Belangrijk om direct na ontkieming in potgrond in het licht te zetten bij 15-25 graden anders blijft de plant te teer (potten na max 1cm).