Top

Clianthus puniceus 'alba'

  • Clianthus puniceus 'alba'
  • Clianthus puniceus 'alba'
rating 4
(4 / 1 Reviews)
4,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Witte papegaaiensnavel

Herkomst:
Nieuw-Zeeland

Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius

Beschrijving:
Dit is een zeldzame witte variëteit van de normaal rode papegaaiensnavel. De bloemen zijn verder precies hetzelfde en lijken ook op de snavel van de Nieuw-Zeelandse papegaai, de kaka. Het is een prachtige struik die bij ons gehouden kan worden als kuipplant op een zonnige plaats. Bescherm de plant tegen vorst.
In het wild is deze variëteit waarschijnlijk uitgestorven, maar gelukkig zijn er gekweekte exemplaren die de soort veilig stellen. Het is extra mooi om deze witte variant samen met de rode papegaaiensnavel te houden, eventueel zelfs samen in een grote kuip.

Zaaibeschrijving:
Zaden 1 minuut laten weken in kokend water, vervolgens in koud water laten afkoelen. Zaden omwikkelen met vochtig keukenpapier en 24 uur laten liggen, constant vochtig houden. Na 24 uur moeten de zaden verdubbeld zijn in grootte, de zaadwand is in dat geval doorbroken. De zaden die niet zijn opgezwollen nogmaals kort weken in kokend water en na 24 uur opnieuw controleren in keukenpapier.
Opgezwollen zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele weken of maanden duren.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 1: P. Damez via www.phengels.fr
Foto 2: David Silva via Flickr


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

Frank (08-10-2018) rating 4 Volgens bovenstaande methode (tot 4x herhaald) 100% ontkieming binnen een week! Belangrijk om direct na ontkieming in potgrond in het licht te zetten bij 15-25 graden anders blijft de plant te teer (potten bij max. 1cm).

Type de code over