Assortiment

A - Z / Kittelbloem (Clitoria ternatea)

Kittelbloem (Clitoria ternatea)
2 Reviews | Review toevoegen

De prachtige, diepblauwe bloemen worden in Azië gebruikt voor het blauw kleuren van gerechten en thee. Een klimplant voor binnen of de koude kas. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Kittelbloem / Vlinderboon

Herkomst:
Tropisch Azië

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
Een tropische klimplant met prachtige, diepblauwe bloemen. Deze zijn ongeveer 4 cm groot en hebben een geel hart. Ze worden in de Aziatische keuken als natuurlijke kleurstof gebruikt voor het blauw kleuren van vooral rijst. Nasi kerabu is bijvoorbeeld een bekend gerecht, waarbij de rijst mooi blauw gekleurd is. In Thailand wordt er een thee gemaakt van de bloemen met hetzelfde blauwe effect. 

De soort groeit van oorsprong in het zuidoosten van Azië, maar komt inmiddels wereldwijd in de tropen voor. De plant is te houden als kamerplant, of als eenjarige in de koude kas. Met een max. hoogte van 2 meter doet hij het goed in een pot. De Latijnse naam Clitoria is ontstaan door de vorm van de bloemen: naamgever Linnaeus vond ze op het vrouwelijke geslachtsdeel lijken en koos daarom voor deze opvallende naam. 

Zaaibeschrijving:
Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond en bij 20-25 grC laten kiemen. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Mona - 27-11-2018 17:00

De zaadjes deden het prima, ik was er erg blij mee. Alleen had ik de kleine plantjes zaterdag naar de woonkamer verhuisd ivm de lagere temperaturen, en mijn twee katten hebben over nacht alle bladeren opgegeten. Gelukkig zijn ze niet giftig! In het voorjaar opnieuw beginnen dus..

Carl en Louise - 18-09-2018 21:31

Na vier dagen zijn er al drie kleine plantjes uit de grond gekomen. We zijn erg benieuwd hoe ze verder gaan groeien!

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.