nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kittelbloem (Clitoria ternatea) Kittelbloem (Clitoria ternatea) Kittelbloem (Clitoria ternatea)
Kittelbloem (Clitoria ternatea)
Kittelbloem (Clitoria ternatea)
Kittelbloem (Clitoria ternatea)

Kittelbloem (Clitoria ternatea)

Een tropische klimplant met prachtige, diepblauwe bloemen. Deze zijn ongeveer 4 cm groot en hebben een geel hart. Ze worden in de Aziatische keuken als natuurlijke kleurstof gebruikt voor het blauw kleuren van vooral rijst. Nasi kerabu is bijvoorbeeld een bekend gerecht, waarbij de rijst mooi blauw gekleurd is. In Thailand wordt er een thee gemaa.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een tropische klimplant met prachtige, diepblauwe bloemen. Deze zijn ongeveer 4 cm groot en hebben een geel hart. Ze worden in de Aziatische keuken als natuurlijke kleurstof gebruikt voor het blauw kleuren van vooral rijst. Nasi kerabu is bijvoorbeeld een bekend gerecht, waarbij de rijst mooi blauw gekleurd is. In Thailand wordt er een thee gemaakt van de bloemen met hetzelfde blauwe effect. 

De soort groeit van oorsprong in het zuidoosten van Azië, maar komt inmiddels wereldwijd in de tropen voor. De plant is te houden als kamerplant, of als eenjarige in de koude kas. Met een max. hoogte van 2 meter doet hij het goed in een pot. De Latijnse naam Clitoria is ontstaan door de vorm van de bloemen: naamgever Linnaeus vond ze op het vrouwelijke geslachtsdeel lijken en koos daarom voor deze opvallende naam. 

Zaaibeschrijving: Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond en bij 20-25 grC laten kiemen. 

Productspecificatie

Familie:
Fabaceae
Wetenschappelijke naam:
Clitoria ternatea
Nederlandse naam:
Kittelbloem
Oorsprong soort:
Tropisch Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Fabaceae
Wetenschappelijke naam:
Clitoria ternatea
Nederlandse naam:
Kittelbloem
Oorsprong soort:
Tropisch Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 8 beoordelingen
5
2
1
0
0

Ronan

Beautiful climbing plant with striking blue flowers. Grown in the greenhouse it grew to about 2m.


Anna

On my first try, none of the seeds sprouted, even though I followed the given instructions. I was determined to try again, so I ordered another packet. I scarified only half of the seeds before soaking them, and every last one of them sprouted beautifully very soon after. None of the seeds I didn't scarify and only soaked sprouted, so I'd definitely recommend doing that. I may have scarified the seeds too deep on my first try, as it was my first time doing it, and they are quite thin. I also had the first set of seeds in cardboard pots that may have dried the soil too fast, the second time I used plastic pots with drainage holes. I had some of the seeds covered with a plastic dome with air holes, the covered seeds sprouted a few days after the uncovered ones. I used seed starting soil mix for all of them.


Sjanie

Geweldige klimmer en bloeier! Ik heb er een aantal voor gezaaid in potgrond en uitgezet in de koude kas, ze doen het allemaal. Sommige zijn al groter dan 2 meter. Ik heb er 1 pant tussen die bloeit met witte bloemen; zo mooi. Ik droog de uitgebloeide bloemen om als kleurstof te gebruiken, daar staan ideeën voor op het internet. De bloemen bloeien niet lang maar het zijn er wel veel.


Daniel

Wonderful plant. Viable seeds. Never managed to get it to flower indoors but I'll grow it again in an actual garden in the future.


Liesbeth

Hier na 2 dagen een heel vlotte ontkieming.
We hebben allerlei manieren geprobeerd
- gewoon zaai- en stekgrond
- zaai pods
-rotswol
allemaal vlot ontkiemd. Nu afwachten welke goed gaan groeien


Deze vond ik lastiger
Zal aan mij liggen, maar na 3 weken op 25 graden...2 kiemertjes een stortte in elkaar....overblijver verpot. Het stek grond na een magnetron verhitting weerhergebruikt...wat zie ik nu na 1 maand nog een kiemertje..


Mona

De zaadjes deden het prima, ik was er erg blij mee. Alleen had ik de kleine plantjes zaterdag naar de woonkamer verhuisd ivm de lagere temperaturen, en mijn twee katten hebben over nacht alle bladeren opgegeten. Gelukkig zijn ze niet giftig! In het voorjaar opnieuw beginnen dus..


Carl en Louise

Na vier dagen zijn er al drie kleine plantjes uit de grond gekomen. We zijn erg benieuwd hoe ze verder gaan groeien!

Meer reviews