Assortiment

Kamerplanten / Zeedruif (Coccoloba uvifera)

Zeedruif (Coccoloba uvifera)
0 Reviews | Review toevoegen

Zeedruiven groeien in trossen en kleuren bij rijping naar rood. Ze smaken zoetzuur, kunnen vers worden gegeten of worden verwerkt in jam, sap of wijn.

Verwachte levertijd

2 maand(en)

€ 3,50
per 10 zaden

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Zeedruif

Herkomst:
Caraïben

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De zeedruif groeit van oorsprong langs de kust van het Caribische gebied en is door zijn stevige, leerachtige blad (25 cm groot) bestand tegen zout en wind. De 2 cm grote vruchten groeien in trossen, zoals bij een echte druif, en kleuren rood bij rijping. Ze smaken zoetzuur en kunnen vers gegeten worden, maar bijvoorbeeld ook verwerkt worden tot jam, sap of wijn. De soort kan bij ons gehouden worden als kamerplant en is makkelijk in verzorging. Zorg wel voor een lichte plaats met af en toe een zonnetje.

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst 48 uur weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Hans Hillewaert (CCA-3.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.