nl en

Tropisch / Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla)

Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla) Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla) Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla)
Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla) Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla) Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla)
Kurkentrekkerbloem (Cochliasanthus caracalla)
3 Reviews | Review toevoegen
Een klimplant met asymmetrisch gekrulde bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Kan worden gehouden als kamerplant. 
€ 6,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Cochliasanthus caracalla
Nederlandse naam: Kurkentrekkerbloem
Herkomst: Tropisch Zuid-Amerika

De bloemen van deze prachtige klimplant zijn asymmetrisch gekruld en lijken daarmee op een kurkentrekker of slakkenhuis. Ze zijn wit-paars gekleurd, vertonen later ook gele tinten en verspreiden een heerlijke geur. Met nectardruppels worden mieren gelokt voor de bestuiving en waarschijnlijk spelen deze mieren ook een rol bij de bescherming van de plant. Het is een klimplant die het goed doet als kamerplant, en eventueel in de zomermaanden ook buiten kan groeien (op een zonnige standplaats). Het is de enige soort van het geslacht Cochliasanthus en werd eerder Vigna caracalla genoemd. 

Zaaibeschrijving: Zaden kort overgieten met heet water en vervolgens een nacht in lauwwarm water laten weken. Zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25 graden Celsius. Kieming na enkele weken.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Luca - 06-12-2021 17:29

Soaked for a night, planted the next day and the first two seeds already sprouted the day after. Incredible! Fyi: The seeds were placed in a heated incubator (~25 deg) with bright light on top.

Edwin - 06-06-2020 18:31

5 feb gezaaid. 5 juni staat er een enorme plant en ben ik een paar keer per week bezig met het leiden van de takken. Een aantal stengels zijn al wel 5 meter lang!
Prachtig voor langs de muur of laten groeien langs een dikke tak met veel zijtakken.

Niels - 17-11-2018 18:48

Zaden waren snel gekiemd, de eerste sprong al uit het potje na een week, de rest volgde binnen 2 weken. Zaailingen zijn al hard aan het groeien.

Een aanrader!