nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Catura koffie (Coffea arabica 'catura')
Catura koffie (Coffea arabica 'catura')

Catura koffie (Coffea arabica 'catura')

Catura koffie is de laatste tijd erg populair geworden bij koffieproducenten, omdat de smaak zeer goed is, de opbrengst hoog en de planten in de volle zon geteeld kunnen worden. Dat betekent dat er geen bomen nodig zijn op koffieplantages om de planten te beschermen tegen de zon, waardoor ze bijvoorbeeld gemakkelijker geoogst kunnen wor.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Catura koffie is de laatste tijd erg populair geworden bij koffieproducenten, omdat de smaak zeer goed is, de opbrengst hoog en de planten in de volle zon geteeld kunnen worden. Dat betekent dat er geen bomen nodig zijn op koffieplantages om de planten te beschermen tegen de zon, waardoor ze bijvoorbeeld gemakkelijker geoogst kunnen worden. Ook blijven de planten vrij klein, waardoor ze goed geschikt zijn als kamerplant. Het is een variëteit van de bekende Arabica-koffie.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en met de vlakke kant naar beneden ongeveer 1 centimeter diep in zaai- en stekgrond planten. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats laten ontkiemen.

Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Coffea arabica 'catura'
Nederlandse naam: Catura koffie
Oorsprong soort: Ethiopië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 4 beoordelingen
3
0
0
0
1

Eline

Het kiemen duurde bij mij wat lang, maar ondanks dat ik het water geven wat verwaarloosd had en mijn kamer vrij koud was is toch de helft gekiemd.
Ik ben tevreden!


Cindy

Van alle koffiesoorten de enige die is opgekomen. Alles zaadjes zijn opgekomen en ik heb ze verdeeld onder plantjesvrienden. We hadden vorig jaar allemaal 3 tot 4 bloemetjes, ik geen bessen, maar anderen 3. Dit jaar heb ik honderden bloemen en heb ik alle hoop dat ik een eigen gegroeide en gebrande bak kan zetten


MT

Na enkele maanden nog geen tekenen van leven.


Anneke

Dit jaar voor het eerst gezaaid. Ontkiemt makkelijk. Bijna alle bonen zijn uitgekomen.