nl en

Tropisch / Kona koffie (Coffea arabica 'Kona')

Kona koffie (Coffea arabica 'Kona')
Kona koffie (Coffea arabica 'Kona')
0 Review | Review toevoegen
Koffie uit het Kona-district van Hawaii waar de vruchtbare vulkanische grond zorgt voor een zeer goede koffie. Het is één van de duurste koffies ter wereld geworden.
€ 4,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Coffea arabica 'Kona'
Nederlandse naam: Kona koffie
Herkomst: Hawaii

Kona-koffie is een Arabica-koffie van de hellingen van de Hualalai en Mauna Loa in het Kona-district van Hawaii. Het plaatselijke klimaat in combinatie met de vruchtbare vulkanische grond zorgt ervoor dat de koffie daar heel goed groeit en dat maakt (in combinatie met een goede marketing) dit één van de duurste koffies ter wereld. Alleen koffie uit het Kona-district mag Kona-koffie heten, maar vaak wordt er ook Kona-blend aangeboden met 10% Kona en 90% andere koffie. Deze zaden komen van Hawaii, zodat u uw eigen Kona-koffie kunt kweken. U kunt het helaas dus alleen geen echte Kona-koffie noemen, omdat het daar niet heeft gegroeid.

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en met de vlakke kant naar beneden ongeveer 1 centimeter diep in zaai- en stekgrond planten. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats laten ontkiemen.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.