nl en

Tropisch / Dwergkoffie (Coffea arabica 'nana')

Dwergkoffie (Coffea arabica 'nana')
Dwergkoffie (Coffea arabica 'nana')
4 Reviews | Review toevoegen
Deze dwergvariëteit is nog geschikter om zelf uw eigen koffie te produceren. Door de compacte groei is deze variëteit zeer geschikt als kamerplant.
€ 3,50
per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De dwergvariëteit van de Arabica-koffie is nog beter geschikt om zelf koffie te kunnen produceren. De plant blijft klein en produceert al na 3 of 4 jaar de eerste koffiebessen. Deze zijn precies hetzelfde als die van de gewone Arabica, maar groeien dus alleen aan een kleinere plant, ideaal voor onze huiskamer. 
Van de geoogste koffiebessen kunt u het vruchtvlees verwijderen, zodat alleen de zaden overblijven. Deze laten drogen en vervolgens de zaadwand (die al een beetje los gaat zitten) verwijderen. Roosteren op een vuur of in een pan en dan heeft u uw eigen koffiebonen!
De plant beschermen tegen felle zon en regelmatig water geven.  

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en met de vlakke kant naar beneden ongeveer 1 centimeter diep in zaai- en stekgrond planten. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats laten ontkiemen.

Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Coffea arabica 'nana'
Nederlandse naam: Dwergkoffieplant Arabica
Oorsprong soort: Ethiopië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
JS - 06-07-2023 17:18

Out of 10 seeds, I got 13 plants.

Lorenzo - 13-07-2020 17:07

Van de 5 zaden zijn er uiteindelijk 3 opgekomen waarvan ik er 2 zelf nog groei. Deze doen het erg goed en zijn nu ongeveer een jaar oud.

Dana - 30-03-2020 13:10

Good germination.

Fleur - 03-01-2020 12:24

Erg leuk plantje. Ik heb ze vorig jaar mei gezaaid en heb nu zeker 7 kleine koffieplantjes. Ze groeien goed en hebben erg mooi glimmend blad. Zeker een aanrader!