nl en

Tropisch / Robusta koffie (Coffea canephora)

Robusta koffie (Coffea canephora) Robusta koffie (Coffea canephora)
Robusta koffie (Coffea canephora) Robusta koffie (Coffea canephora)
Robusta koffie (Coffea canephora)
1 Reviews | Review toevoegen
Deze soort heeft een hoger caffeïnegehalte, waardoor de koffie wat bitterder smaakt. Robusta koffie wordt vaak gemengd met Arabica koffie voor een optimale smaak.

Verwachte verwerkingstijd

2 maand(en)

€ 3,00
per 10 zaden
 
Op verlanglijst
Familie: Rutaceae
Latijnse naam: Coffea canephora
Nederlandse naam: Robusta koffie
Herkomst: Ethiopië

De robusta koffie staat bekend als een goedkopere, minder smakende koffie dan de Arabica koffie. Dat komt door de hogere caffeïne-hoeveelheid in de bonen dat deze soort iets bitterder maakt. De opbrengst per plant is echter een stuk hoger dan bij Arabica en deze soort is ook minder vatbaar voor infecties. Vandaar dat deze variant alsnog voor 30% van de wereldwijde koffieproductie zorgt. Robusta-koffie wordt vaak als filterkoffie gebruikt en wordt ook gemengd met Arabica om een complete smaak te creëren en zorgt voor de mooie schuimlaag op de Italiaanse espresso.
Omdat de plant erg veel koffiebessen maakt, is het leuk om deze soort als kamerplant te kweken.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en met de vlakke kant naar beneden ongeveer 1 centimeter diep in stekgrond planten. Bij een temperatuur van 23-25 graden Celsius volgt kieming na 5-7 weken. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Tim - 08-10-2014 16:23

Ik heb er 5 gezaaid en na 3 weken zijn ze allemaal al uit gekomen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief