Top

Coix lacryma-jobi

  • Coix lacryma-jobi
  • Coix lacryma-jobi
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Job's tranen

Herkomst:
Zuidoost-Azië

Minimumtemperatuur:
(eenjarig)

Beschrijving:
Job's tranen (Job's tears) is een tropische grassoort uit Zuidoost-Azië die bij ons als eenjarige plant kan groeien in de tuin. In Azië dient deze soort als voedselgewas, omdat de zaden als graan gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het bakken van broden. Ook kan er van gemalen Job's tranen een thee getrokken worden en likeur worden gemaakt. In de Chinese geneeskunde hebben Job's tranen verschillende toepassingen.
In Azië en Zuid-Amerika worden van de mooie, grijze, parelachtige zaden kettingen gemaakt. De zaden kunnen rond september geoogst worden, nadat ze in de zomer van groen naar zwart en op het eind grijs gekleurd zijn.     

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst 24 uur laten weken in water. De zaden die zinken, zijn direct geschikt om te zaaien. Drijvende zaden moeten eerst aangeschuurd worden, voordat ze zinken. Mochten ze na het schuren nog niet zinken, dan is de kans op kieming klein. De gezonken zaden zaaien in zaai- en stekgrond (begin van de lente) en laten kiemen bij kamertemperatuur. Grond niet uit laten drogen.
Planten in de volle grond opkweken op een plek in de halfschaduw.

Zaaitijd:
Februari - mei

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Tubifex (CCA-1.2 Wikipedia)
Foto 2: Robsplants.com


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over