nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Colaboom (Cola nitida) Colaboom (Cola nitida) Colaboom (Cola nitida)
Colaboom (Cola nitida)
Colaboom (Cola nitida)
Colaboom (Cola nitida)

Colaboom (Cola nitida)

De colaboom is al kort te zien als animatie in de reclames van Coca Cola en vormt ook daadwerkelijk de oorsprong van de cola zoals wij die nu kennen. Vroeger werd cola van de noten van deze boom gemaakt en wellicht gebruikt Coca Cola de colaboom nog steeds voor haar recept. De meeste kleur- en smaakstoffen zijn tegenwoord.. Lees meer
8,00
Prijs per zaad
Beperkt op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De colaboom is al kort te zien als animatie in de reclames van Coca Cola en vormt ook daadwerkelijk de oorsprong van de cola zoals wij die nu kennen. Vroeger werd cola van de noten van deze boom gemaakt en wellicht gebruikt Coca Cola de colaboom nog steeds voor haar recept. De meeste kleur- en smaakstoffen zijn tegenwoordig echter gesynthetiseerd. Colanoten hebben een bittere smaak die bij kauwen zoeter wordt en worden in Afrika geconsumeerd voor de stimulerende gevoelens van geluk en vrolijkheid. Ook helpen ze om een hongergevoel te laten verdwijnen.
Het is een tropische boom uit West-Afrika die bij ons goed kan groeien als kamerplant. De zaden zijn erg zeldzaam en slechts kort houdbaar, waardoor de soort een lange levertijd kan hebben. Echter zeer het wachten waard.

Zaaibeschrijving: De grote zaden kunnen gezaaid worden in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis.

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Cola nitida
Nederlandse naam: Colaboom
Oorsprong soort: Nigerdelta

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto 1: Michael Hermann (CCA-3.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 6 beoordelingen
6
0
0
0
0

MT

Prachtige zaden met een interessante geschiedenis. Maar niet alleen de zaden zijn interessant: het is ook een mooie plant om te zien, ik vind de bladeren prachtig. Aanrader!


Kimberly

Begin november besteld, het zaad kwam mooi verpakt toe. deze heb ik eerst wat laten opwarmen naar huistemperatuur voor ik hem uit de verpakking heb gehaald. De volgende dag heb ik het zaad in een glas gestopt met katoenwol en hem er ook mee afgedekt. Alles mooi verpakt in platicfolie en in de kast gestoken. begin december heb ik dan even gekeken in het glas en zag dat er een wortel had gevormd. Dus het zaad voorzichtig verwijdert en verpot met kiemgrond. en nu staat hij op de kast onder een stolp mooi in de warmte. De wortel is mooi verdikt ondertussen. ik verwacht binnen hier en enkele weken dat hij zijn eerste blad zal krijgen. Zeer leuk om uit te voeren en te bekijken met de kids.


Maarten

Eerste zaad ontkiemde helaas niet waarna Onszaden kosteloos een nieuw zaad opstuurde (top!). Het tweede zaad was reeds ontkiemd, dus ditmaal meer kans op succes. Na enkele weken kwam het steeltje boven de grond. Inderdaad een trage groeier, maar dankzij de warme zomer (het plantje staat nu op zolder met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden) en een groeilamp staat er nu inmiddels een plantje van ongeveer 10 centimeter hoog. Zeker de moeite waard!


David Haveman

Ook hier een jaartje geleden ontkiemd. Een trage groeier maar hij doet het prima en is dus het wachten waard. Interessant soort. Insta: @davidboaz


Remco

Heeft een tijdje geduurd voordat ik de zaad binnen kreeg.
Een hele bijzondere zaad en vond het bijna te zonde om hem te gaan zaaien, maar uiteindelijk toch maar gedaan.
Hem gezaaid en onder folie op een warmte matje gehouden, gezien toen de wintermaanden aan begonnen te breken.
Na een poosje begon er toch al iets te gebeuren en op dit moment staat er al een mooie steel boven de grond, met de eerste blaadjes die beginnen te vormen.
Ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken.


Stijn

ik heb er een gekocht en hij begint nu open te splijten, ik verwacht overmorgen de kiemwortel.

Meer reviews