nl en

Winterhard / Boomvaren (Cyathea australis)

Boomvaren (Cyathea australis) Boomvaren (Cyathea australis) Boomvaren (Cyathea australis)
Boomvaren (Cyathea australis) Boomvaren (Cyathea australis) Boomvaren (Cyathea australis)
Boomvaren (Cyathea australis)
0 Review | Review toevoegen
Deze soort is met winterbescherming winterhard en groeit van oorsprong in de schaduwrijke, vochtige bossen in het zuiden van Australië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per portie sporen
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze boomvaren komt uit de zuidelijke delen van Australië, waar de soort voorkomt in de schaduwrijke, vochtige bossen tot een hoogte van 1.200 meter. In de natuur kunnen de juiste bomen een hoogte bereiken tot 12 meter, met bladeren tot 4 meter lang. Maar in een gematigd klimaat zal de plant dit soort hoogten niet snel bereiken. Het kan in veel delen van de tuin worden geplant, omdat het gedurende een beperkte tijd temperaturen tot -10 graden Celsius kan weerstaan. Bovendien is het aanpassingsvermogen van deze soort vrij opmerkelijk en maakt deze plant alles behalve lastig te verzorgen. Voor een goede groei is alleen vochtige, goed doorlatende grond nodig.

Zaaibeschrijving: De sporen niet afdekken en in een warme en vochtige omgeving uitstrooien in zaaimengsel. De temperatuur moet minimaal 25 graden Celsius zijn en de grond mag niet uitdrogen. Kieming vindt meestal plaats binnen drie maanden, maar het kan soms wat langer duren. Geef de zaden regelmatig water om de kieming te stimuleren

Familie: Cyatheaceae
Latijnse naam: Cyathea australis
Nederlandse naam: Boomvaren
Oorsprong soort: Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Foto 1: Chrisy op GoodNorthCoastLife (blog)
Foto 2: Don Harbison-Evan

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.