nl en


Winterhard / Australische boomvaren (Cyathea cooperi)

Australische boomvaren (Cyathea cooperi) Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
Australische boomvaren (Cyathea cooperi) Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
3 Reviews | Review toevoegen
Eén van de meest winterharde boomvarens die met winterbescherming goed winterhard is. Groeit van oorsprong in New South Wales en Queensland in Australië.
€ 4,00
per portie sporen
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Cyatheaceae
Latijnse naam: Cyathea cooperi
Nederlandse naam: Australische boomvaren
Herkomst: Australië

De Australische boomvaren is één van de meest winterharde boomvarens, waardoor deze goed geschikt is voor de Nederlandse tuin. In zijn oorspronkelijke leefgebied in New South Wales en Queensland kan de soort 15 meter hoog worden, in Nederland houdt hij het meestal bij enkele meters. Veel vorst zal de bladeren doden, maar de stam kan lage temperaturen hebben en na de winter weer uitgroeien. Wel is het bij temperaturen richting -10 graden Celsius aan te raden om de stam in te pakken met folie of doeken om beschadigingen te voorkomen. Zorg voor een schaduwrijke plaats.

Zaaibeschrijving: Sporen niet afdekken en uitstrooien over zaai- en stekgrond in een warme en vochtige omgeving. De temperatuur moet op minstens 25 graden Celsius liggen en de grond mag niet uitdrogen. De kieming bedraagt meestal een maand of 3, maar kan ook wat langer duren. Regelmatig sproeien bevordert de kieming.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Cindy - 09-02-2023 17:12

Dit was topsport, ook in geduld! Maar beide keren succesvol en heb nu plantjes van 15 cm

T. Baselier - 28-06-2022 19:36

Zaai en stekgrond nat gemaakt en gesterliseerd in de magnetron. Na afkoelen in bakjes van de chinees verdeeld. Hierna sporen verspreid en in de halfschaduw geplaatst. Regenwater eerst gekookt en erna de grond beneveld om de 2 weken. Nu 4 maanden verder eerste tekens van kieming te zien

Richard adriaansen - 20-04-2021 20:54

Een serieuze uitdaging....na 1 maand minuscule groene puntjes ontdekt...in de loop een paar groene puntjes verloren . Niet sproeien/nevelen dus..nu 2 maanden verder en t zijn nog steeds groene vlekjes in het zand....ha,ha staan op 25 graden en worden regelmatig met condenser bemist.