Assortiment

Tuinplanten / Australische boomvaren (Cyathea cooperi)

Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
0 Reviews | Review toevoegen

Eén van de meest winterharde boomvarens die met winterbescherming goed winterhard is. Groeit van oorsprong in New South Wales en Queensland in Australië.

Verwachte levertijd

2 week(en)

€ 3,50
per portie sporen

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Australische boomvaren

Herkomst:
Australië

Minimumtemperatuur:
-10 graden Celsius

Beschrijving:
De Australische boomvaren is één van de meest winterharde boomvarens, waardoor deze goed geschikt is voor de Nederlandse tuin. In zijn oorspronkelijke leefgebied in New South Wales en Queensland kan de soort 15 meter hoog worden, in Nederland houdt hij het meestal bij enkele meters. Veel vorst zal de bladeren doden, maar de stam kan lage temperaturen hebben en na de winter weer uitgroeien. Wel is het bij temperaturen richting -10 graden Celsius aan te raden om de stam in te pakken met folie of doeken om beschadigingen te voorkomen. Zorg voor een schaduwrijke plaats.

Zaaibeschrijving:
Sporen niet afdekken en uitstrooien over zaai- en stekgrond in een warme en vochtige omgeving. De temperatuur moet op minstens 25 graden Celsius liggen en de grond mag niet uitdrogen. De kieming bedraagt meestal een maand of 3, maar kan ook wat langer duren. Regelmatig sproeien bevordert de kieming.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.