nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Papyrus (Cyperus papyrus) Papyrus (Cyperus papyrus)
Papyrus (Cyperus papyrus)
Papyrus (Cyperus papyrus)

Papyrus (Cyperus papyrus)

De papyrusplant is vooral bekend vanwege de papyrusrollen uit het oude Egypte. Oorspronkelijk groeit de soort in de delta van de Nijl in Egypte, maar daar is de plant tegenwoordig vrijwel uitgestorven door vervuiling. Wel komt de plant nog veel voor in moerassen van andere Afrikaanse landen, waaronder Soedan en Oeganda. De stengels van de plant z.. Lees meer
3,50
Prijs per portie zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De papyrusplant is vooral bekend vanwege de papyrusrollen uit het oude Egypte. Oorspronkelijk groeit de soort in de delta van de Nijl in Egypte, maar daar is de plant tegenwoordig vrijwel uitgestorven door vervuiling. Wel komt de plant nog veel voor in moerassen van andere Afrikaanse landen, waaronder Soedan en Oeganda. De stengels van de plant zijn driehoekig en hebben bovenop een paraplu van waaiervormige bladeren. Naast papier werden deze stengels vroeger ook gebruikt voor de bouw van boten, als dakbedekking en werd er touw van gemaakt. Papyrus kan gehouden worden als kamerplant, waarbij ze altijd in een laagje water moeten staan. Ook kunt u de plant regelmatig sproeien en een lichte standplaats geven. 's Zomers kunt u de plant eventueel in de vijver laten groeien.

Zaaibeschrijving: Oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond bij veel licht en bij ongeveer 25 graden Celsius. Grond goed vochtig houden. Kieming kan even op zich laten wachten.

Familie: Cyperaceae
Latijnse naam: Cyperus papyrus
Nederlandse naam: Papyrusplant
Oorsprong soort: Egypte

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

3,0
op basis van 3 beoordelingen
1
0
1
0
1

Jonas M.

Ik had net een heel andere ervaring met het kiemen dan wat ik hier en op verschillende websites lees: De 1ste en 2de dag was bijna al het zaad aan het kiemen in mijn verwarmde kweekserre!

(Direct onder de groeilamp en véél water)


E. Zanetti

Voor de zomer besteld, maar helaas niets uitgekomen. Vrees dat het ook niets meer gaat worden.


Hannes

Gezaaid op stekgrond met constante verwarming van 25 graden in een gesloten vensterbank broeikastje. Ongeveer 4 weken gewacht op kiemen van de zaden waarna er eentje uitkwam, Tot nu toe groeit deze goed verder maar ik had gehoopt dat er toch meer zaden waren uitgekomen.