nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Cobralelie (Darlingtonia californica) Cobralelie (Darlingtonia californica)
Cobralelie (Darlingtonia californica)
Cobralelie (Darlingtonia californica)

Cobralelie (Darlingtonia californica)

De cobralelie is een vleesetende plant die van oorsprong groeit langs koude beekjes in Californië en Oregon in de Verenigde Staten. Het blad heeft de vorm van de kop van een cobra en heeft op het eind zelfs gevorkt blad dat de tong suggereert, vandaar de naam cobralelie. Als insecten de plant binnengaan, vallen ze in een bad van enzymen en b.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De cobralelie is een vleesetende plant die van oorsprong groeit langs koude beekjes in Californië en Oregon in de Verenigde Staten. Het blad heeft de vorm van de kop van een cobra en heeft op het eind zelfs gevorkt blad dat de tong suggereert, vandaar de naam cobralelie. Als insecten de plant binnengaan, vallen ze in een bad van enzymen en bacteriën die zorgen voor de vertering. Ontsnappen is heel lastig door de naar beneden gerichte haren en de vele schijnuitgangen waardoor de echte uitgang vrijwel nooit gevonden wordt. De soort is een vleesetende plant door het gebrek aan stikstof in de natuurlijke omgeving. Door insecten te verteren, komt de plant alsnog aan haar stikstof en verschillende mineralen.
De plant is winterhard en kan goed gehouden worden langs een sloot of vijver, of op een vochtige, zonnige plek in de tuin. Op warme zomerdagen is het raadzaam om wat ijs rond de plant te leggen, zodat de wortels afkoelen (deze kunnen bij hoge temperaturen afsterven). Zorg er ook voor dat de grond constant vochtig is. In de winter sterft de plant bovengronds af, dek de wortels af met een laag stro of blad.

Zaaibeschrijving: Zaden tussen vochtig Sphagnum-mos in een plastic zakje 6 weken in de koelkast leggen. Daarna mos met zaden aandrukken op grondmengsel van 60% Sphagnum en 40% rivierzand en afdekken met huishoudfolie. Geheel vochtig houden en op een warme, lichte plaats binnenshuis laten kiemen.  

Familie: Sarraceniaceae
Latijnse naam: Darlingtonia californica
Nederlandse naam: Cobralelie
Oorsprong soort: West-Amerika

Zaaitijd: Januari - Juni
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Foto 2: Terry Miller

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen