Assortiment

Tuinplanten / Zakdoekjesboom (Davidia involucrata)

Zakdoekjesboom (Davidia involucrata)
1 Reviews | Review toevoegen

Prachtige, winterharde boom met bloemen die als een zakdoek naar beneden hangen. De bloemen zijn wit en hebben ongelijke schutbladen.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 6,00
per 2 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Zakdoekjesboom / Vaantjesboom

Herkomst:
West-China

Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Beschrijving:
De zakdoekjesboom is een prachtige boom die winterhard is en vooral opvalt door zijn bijzondere bloeiwijze. De bloemen hebben twee witte, ongelijke schutbladen tot 15 cm groot die als een zakdoek naar beneden hangen. De boom kan uiteindelijk meer dan 20 meter hoog worden, maar groeit maar heel langzaam. De twee grootste bomen van Nederland staan voor zover bekend nu in de Hortus Botanicus van Leiden (10 meter) en bij Kasteel Amstenrade (22 meter). De bomen worden tegenwoordig vaker aangeboden door bomenkwekers, maar de opkweek vanuit zaden is nog steeds een zeldzaamheid. Graag horen we uw ervaringen! 

Zaaibeschrijving:
De zakdoekjesboom is een uitdaging om te kiemen, maar het is zeker mogelijk.
Zaai de zaden in zaai- en stekgrond en houd de grond constant vochtig. Zet ze weg op een warme plek binnenshuis (afdekken met folie of glas) en controleer iedere paar weken of er een worteltje uit de zaden komt (kan maanden, mogelijk langer dan een jaar duren). Zodra er een worteltje bij een zaad te zien is, kunt u dat zaad voorzichtig overplanten in nieuw zaai- en stekgrond en 3 maanden in de koelkast zetten (grond vochtig houden). Na deze periode bij kamertemperatuur terugzetten en verder opkweken.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 2: Abudulla Saheem via Flickr

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Bart - 27-12-2016 14:57

Na een jaartje wachten beginnen de zaden nu te ontkiemen.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.