Assortiment

Kuipplanten / Flamboyant (Delonix regia)

Flamboyant (Delonix regia)
3 Reviews | Review toevoegen

Zeer mooie boom van Madagaskar met geveerd blad en een uitbundige bloei van felrode bloemen. Overwinteren bij minimaal 10grC.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Flamboyant

Herkomst:
Madagaskar

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De flamboyant is een erg fraaie boom met prachtig geveerd blad en een uitbundige bloei van 10 cm grote, felrode bloemen. De tot 12 meter hoge boom groeit van oorsprong in de drogere bossen van Madagaskar, maar wordt inmiddels over de hele wereld gecultiveerd. In zijn oorspronkelijke leefgebied is de boom zelfs bijna uitgestorven. Wij kunnen de soort houden als kuipplant op een zonnige plaats met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Zelfs als kleine plant is de soort al heel sierlijk om te zien dus zeker de moeite waard voor in een pot of kuip.

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en binnenshuis zaaien in zaai- en stekgrond. Grond vochtig houden en afdekken met glas of huishoudfolie.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 1: Futuregardens.pl
Foto 2: Logan River Tree Farm 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Triplet - 17-06-2020 22:28

Zaden aan geschuurd en binnen een week waren alle zaden gekiemd. Ik had de grond zelf iets te nat gehouden, waardoor de helft uiteindelijk weg is gerot, dus dat kan ik afraden. De drie overgebleven plantjes groeien inmiddels sterk door.

Anneke - 25-04-2020 19:35

Als het zaad ontkiemt, heb je in korte tijd een hele mooie kamerplant die het zelfs goed doet in de volle zon in de vensterbank boven de verwarming.

Eugene - 24-03-2020 18:11

Ik heb zaden eerst in een potje gedaan met zaaigrond. Na 1 maand is er nog niks gebeurt. Daarna heb ik andere zaden aan geschuurd met schuur papier en tussen een velletje keukenrol gedaan. Deze flink nat gemaakt en in een grip zakje gedaan. Na 2 dagen kwam al het buitenste velletje los en na 5 dagen is de wortel er al uitgekomen bij 2 stuks. Ben benieuwd hoe het verder gaat erg spannend.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.