nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Flamboyant (Delonix regia) Flamboyant (Delonix regia) Flamboyant (Delonix regia) Flamboyant (Delonix regia)
Flamboyant (Delonix regia)
Flamboyant (Delonix regia)
Flamboyant (Delonix regia)
Flamboyant (Delonix regia)

Flamboyant (Delonix regia)

De flamboyant is een erg fraaie boom met prachtig geveerd blad en een uitbundige bloei van 10 cm grote, felrode bloemen. De tot 12 meter hoge boom groeit van oorsprong in de drogere bossen van Madagaskar, maar wordt inmiddels over de hele wereld gecultiveerd. In zijn oorspronkelijke leefgebied is de boom zelfs bijna uitgestorven. Wij kunnen .. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De flamboyant is een erg fraaie boom met prachtig geveerd blad en een uitbundige bloei van 10 cm grote, felrode bloemen. De tot 12 meter hoge boom groeit van oorsprong in de drogere bossen van Madagaskar, maar wordt inmiddels over de hele wereld gecultiveerd. In zijn oorspronkelijke leefgebied is de boom zelfs bijna uitgestorven. Wij kunnen de soort houden als kuipplant op een zonnige plaats met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Zelfs als kleine plant is de soort al heel sierlijk om te zien dus zeker de moeite waard voor in een pot of kuip.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in water en binnenshuis zaaien in zaai- en stekgrond. Grond vochtig houden en afdekken met glas of huishoudfolie.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Delonix regia
Nederlandse naam: Flamboyant
Oorsprong soort: Madagaskar

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 10 graden

Foto 1: Futuregardens.pl
Foto 2: Logan River Tree Farm 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 8 beoordelingen
7
1
0
0
0

Niek

Deze zaden kiemen heel makkelijk na 24 uur weken en korte tijd in een kweekbak. Na een paar weekjes heb je decoratieve planten van 20cm. Of ze ooit gaan bloeien moeten we afwachten natuurlijk.


Susan

Ik vond een restant zaadjes van 5 jaar oud, dus die wilde ik natuurlijk niet weggooien. Één zaadje ontkiemde al naar 4 dagen, het tweede zaadje naar 6 dagen. Na ruim twee weken zijn het nu mini plantjes van 16cm en 11cm groot. Heel blij mee!


Rick

Kiemt snel! Binnen een week al de eerste kiemplantjes. Slechts 1 van de 5 zaden nam het water goed op na 12u weken. Dus heb ik, net als bij Decary's Flamboyant, de zaden opgeschuurd tot ze verkleurde naar donker bruin. Daarna zwollen alle zaden na de volgende 12u (totaal 24u) op.


Annet

21/1 gezaaid in stekgrond, 1/2 een zaadje is ontkiemd. nu afwachten op de andere zaadjes.


Richard adriaansen

Ik had met een knip tang voorzichtig het kontje van de zaden eraf geknipt de kant met het donkere puntje...daarna in vochtig keukenrol gelegd op de radiator..
Na 3 dagen begon de wortel te groeien tot ik de kiemertjes, in aparte potten kon zetten...staan nu op de vensterbank.
Tot dusver gaan ze goed...


Triplet

Zaden aan geschuurd en binnen een week waren alle zaden gekiemd. Ik had de grond zelf iets te nat gehouden, waardoor de helft uiteindelijk weg is gerot, dus dat kan ik afraden. De drie overgebleven plantjes groeien inmiddels sterk door.


Anneke

Als het zaad ontkiemt, heb je in korte tijd een hele mooie kamerplant die het zelfs goed doet in de volle zon in de vensterbank boven de verwarming.


Eugene

Ik heb zaden eerst in een potje gedaan met zaaigrond. Na 1 maand is er nog niks gebeurt. Daarna heb ik andere zaden aan geschuurd met schuur papier en tussen een velletje keukenrol gedaan. Deze flink nat gemaakt en in een grip zakje gedaan. Na 2 dagen kwam al het buitenste velletje los en na 5 dagen is de wortel er al uitgekomen bij 2 stuks. Ben benieuwd hoe het verder gaat erg spannend.

Meer reviews