nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Gouden fuchsia (Deppea splendens) Gouden fuchsia (Deppea splendens)
Gouden fuchsia (Deppea splendens)
Gouden fuchsia (Deppea splendens)

Gouden fuchsia (Deppea splendens)

De gouden fuchsia is een zeer zeldzame en indrukwekkende plant uit de koele bergwouden in het zuiden van Mexico. De soort is niet verwant aan de bekende Fuchsia's, maar zit in dezelfde familie als bijv. de koffieplant. In 1973 is de soort ontdekt door de Amerikaanse botanist Dennis Breedlove op een locatie in de deelstaat Chiapas. Sindsdien i.. Lees meer
10,00
Prijs per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De gouden fuchsia is een zeer zeldzame en indrukwekkende plant uit de koele bergwouden in het zuiden van Mexico. De soort is niet verwant aan de bekende Fuchsia's, maar zit in dezelfde familie als bijv. de koffieplant. In 1973 is de soort ontdekt door de Amerikaanse botanist Dennis Breedlove op een locatie in de deelstaat Chiapas. Sindsdien is de soort op geen enkele andere plek in het wild gezien en in 1986 bleek ook de oorspronkelijke populatie verdwenen te zijn door de realisatie van landbouwgrond. Gelukkig had Breedlove op tijd zaden verzameld en gezaaid, zodat de soort niet is uitgestorven. De soort is op dit moment te vinden in een aantal botanische tuinen en in privécollecties van liefhebbers en wordt daardoor niet meer bedreigd in zijn voortbestaan. Alle planten die op dit moment nog bestaan, zijn echter wel terug te leiden naar de zaden van Breedlove, waardoor er weinig genetische variatie is.
De soort kan goed gehouden worden als kamer- of kuipplant (in een pot dus) en is gevoelig voor grote temperatuurafwijkingen. Overdag kan de temperatuur het beste liggen tussen de 15 en 25 grC en in de nacht enkele graden lager. Verder is het een vrij makkelijk te houden soort die na enkele jaren tot een uitbundige bloei komt. De geeloranje bloemen hebben een oranje puntje en aan de basis een paarsrode kelk. Ze hangen aan lange bloemstelen en bloeien met veel tegelijkertijd.
Zorg verder voor een goed doorlatende grond en een standplaats zonder felle middagzon.

Zaaibeschrijving: De kleine zaden oppervlakkig zaaien op zaai- en stekgrond en het geheel afdekken met huishoudfolie of glas. Grond constant licht vochtig houden en bij 20-23 grC tot kieming brengen. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

Productspecificatie

Familie:
Rubiaceae
Wetenschappelijke naam:
Deppea splendens
Nederlandse naam:
Gouden fuchsia
Oorsprong soort:
Zuid-Mexico
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Rubiaceae
Wetenschappelijke naam:
Deppea splendens
Nederlandse naam:
Gouden fuchsia
Oorsprong soort:
Zuid-Mexico
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 7 beoordelingen
4
2
0
0
1

MT

Helaas zijn de zaadjes na enkele maanden nog niet ontkiemd


Rob Ottignon

In september 2019 gezaaid in stekgrond op bodemwarmte 22 graden. Na 4 weken 4 van de 5 zaden opgekomen. Juni 2020 twee toppen afgenomen en gestekt. Juli 2021 eerste knoppen zowel in de gezaaide planten als in de twee stekken. September 2021 eerste bloemen komen uit. Mooi resultaat. In de Parel nr. 3 , 2021, het tijdschrift voor kuipplanten liefhebbers wordt een artikel gepubliceerd over de Deppea splendens


Loes

Deze plant is goed ontkiemd! Op den duur gebeurde er naar mijn idee niet zoveel meer en heb ik t plantje overgepot. In de aarde gebeurde heel veel! Veel wortels! Nu al voor de 2e keer verpot en hij groeit goed. Ik houd m wel binnen voorlopig.


Jose van de Boogaard

5 op de 5 zaadjes zijn ontkiemd, nu nog groot zien te krijgen😊


Sylvia Benedick

Ik heb de door mij ontvangen zaden op 31 oktober in vermiculiet gezaaid en nu ruim 4 weken laten zijn er 4 zaden ontkiemt !! Nu even laten groeien en dan hopenlijk over in aarde. Ik ben benieuwd of opkweken net zo makkelijk is als laten ontkiemen.


Kim Ramaharomanana

4 van de 5 zaadjes zijn ontkiemd. Nu in een klein kastje gezet en kijken of ze verder opkweken


Rudy Devroey

Uit nieuwsgierigheid en na lang twijfelen heb ik deze dure zaden besteld. Na 3 weken zijn 4 van de 5 piepkleine zaden (ze zijn echt héél klein) ontkiemd. Nu heb ik ze uit mijn verwarmde kas gehaald en in huis gezet. Ze zijn nu enkele mm groot, maar weet niet goed hoe ik ze best opkweek.

Meer reviews