nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Telegraafplant (Desmodium gyrans) Telegraafplant (Desmodium gyrans) Telegraafplant (Desmodium gyrans)
Telegraafplant (Desmodium gyrans)
Telegraafplant (Desmodium gyrans)
Telegraafplant (Desmodium gyrans)

Telegraafplant (Desmodium gyrans)

De bladeren van de telegraafplant bewegen als antennes naar de meest optimale stand voor het ontvangen van licht. Dit gaat zo snel, dat dit met het blote oog zichtbaar is. Naast het kruidje-roer-me-niet en de Venus vliegenval is dit dus een derde plantensoort die de bijzondere eigenschap heeft om snelle bewegingen te kunnen maken. Ook beweeg.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De bladeren van de telegraafplant bewegen als antennes naar de meest optimale stand voor het ontvangen van licht. Dit gaat zo snel, dat dit met het blote oog zichtbaar is. Naast het kruidje-roer-me-niet en de Venus vliegenval is dit dus een derde plantensoort die de bijzondere eigenschap heeft om snelle bewegingen te kunnen maken. Ook beweegt de plant op de geluidsgolven van muziek, vandaar dat de soort ook wel dansende plant genoemd wordt.
De intensiteit van het licht wordt voortdurend gemeten door de twee kleine blaadjes aan de bladbasis en laten het grote blad weten in welke stand zij het beste kunnen staan. Dit kost veel energie, maar de efficiëntere fotosynthese lijkt deze energie weer op te leveren.
De plant kan op een plek in de halfschaduw groeien in de huiskamer. Zorg ervoor dat de pot altijd in een schoteltje water staat, zodat de grond niet kan uitdrogen.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats laten kiemen.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Desmodium gyrans
Nederlandse naam: Telegraafplant / Dansende plant
Oorsprong soort: Tropisch Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 12 beoordelingen
7
4
0
0
1

Joop

Zaden 48u laten weken en vervolgens gezaaid in zaai- en stekgrond, in een bamibakje met deksel, op kamertemperatuur. Binnen 1 week alle zaden opgekomen! Helaas sneuvelde er al eentje enkele dagen later. Na het verpoten, sneuvelde al snel meerdere plantjes. Het is beter om gelijk de plantjes apart in een potje te zaaien zodat je zie niet hoeft over te poten, omdat het fragile plantjes zijn. Eentje heeft het overleefd en deze danste inderdaad goed.


MT

Van de acht zaden zijn er drie ontkiemd (24 uur laten weken; kweekkastje met warmtemat; vensterbank op het zuiden; eind december gezaaid in kokostabletten). Anderhalve maand later zijn er drie gezonde zaailingen van ongeveer vijftien cm groot. Ik hou de plantjes voorlopig onder grote ziplock zakjes om de luchtvochtigheid hoog genoeg te houden (woonkamer is nu te droog ivm centrale verwarming).


Rayan

Drie weken na het zaaien zijn de plantjes opgekomen. In totaal 3 van de 7 zaden ontkiemd, waarvan twee plantjes het overleefd hebben. Groeien erg goed en zo gauw de plant zijn eerste beweegbare bladeren vormt (met de kleine blaadjes aan de bladbasis) gaat de groei erg hard. Zeker een aanrader!


Rick

Na een week zijn 2 van de 7 zaadjes gekiemd. Een 3e zaadjes kiemde wel, maar werd helaas geen plantje. Ik heb nu twee mooie plantjes, ziet er goed uit!


Arno

Mijn drie plantjes waren zeer mooi, zeer actief. Helaas zijn ze gesneuveld. Tip: ookal heb je beestjes, spuit er geen product op, ze kunnen er niet tegen. Misschien beter een water afwasmiddel middel gebruiken.
Ik denk dat ik deze nog eens opnieuw ga proberen.


Janine Mourik

19-12-20 zaden binnen gekregen ze laten weken, zaten 6 zaadjes 3 waren na ruim 48 uur gaan zwellen. Andere 3 nog langer laten weken. 1 was ondertussen aan het kiemen in het water andere 2 was 1 nog steeds niet gaan zwellen nu paar dagen terug laatste 3 in een potje gedaan en nu totaal 5 aan het kiemen. 31-12-20 benieuwd hoe ze het gaan doen


Arno Mortier

Drie van de zes zaden zijn vlot ontkiemd. De dagen worden korter dus heb ik er een groeilamp boven gezet die 12 uur per dag schijnt. Ze doen het alle drie zeer goed. Een drietal weken na het ontkiemen zijn ze nu 25 cm hoog. Zijn wel hele dunne stammetjes maar dat blijkt normaal te zijn. Eerst enkele gewone blaadjes maar nu steeds mooie langwerpige bladeren met dansende kleine blaadjes aan. Ze dansen echt op muziek.


Daniël

Ik heb deze soort twee keer geprobeerd. De eerste keer was in een kamer op het noorden en de plantjes die opkwamen overleefden slechts kort. Bij mijn tweede poging heb ik de plantjes op een lichte plek op het zuiden gezet en de grond constant vochtig gehouden. Ik heb 21 zaadjes gezaaid, waarvan er 12 opkwamen en er nu nog 11 leven. Op het internet vond ik een kiemtijd van 10-40 dagen, maar de eerste kwam na 8 dagen al op en de rest volgde binnen enkele dagen. Ze groeien nu goed en beginnen al te bewegen. Ik weet niet of ik bij mijn eerste poging zelf iets fout deed of dat het lag aan de ietwat donkere plek, maar mijn tweede poging gaat voorspoedig.


Rob

Zaden geweekt en gezaaid onder aanbevolen omstandigheden, helaas niets uitgekomen.


Jasper

Ik heb vijf zaden 48 uur in water geweekt en nu is 1 zaadje ontkiemd. Ik verwacht dat de ander 4 niets meer gaan doen. Het plantje staat er al mooi bij.


Angela

Allemaal gezaaid maar helaas maar 1 uitgekomen overigens groeit deze super goed en mooi


Tim

Ik heb 2 v/d 5 gezaaid en daarvan is er één gekiemd. Nu is het een plantje van 5 cm met vier echte blaadjes die overdag naar het licht wijzen en s'nachts recht naar beneden hangen. Een erg leuke plant om een keer te proberen.

Meer reviews