Top

Desmodium gyrans

  • Desmodium gyrans
rating 5
(4.3 / 3 Reviews)
4,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Telegraafplant / Dansende plant

Herkomst:
Tropisch Azië

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Dit is een erg leuke plant voor in de huiskamer! Een aanrader.
De bladeren van de telegraafplant bewegen als antennes naar de meest optimale stand voor het ontvangen van licht. Dit gaat zo snel, dat dit met het blote oog zichtbaar is. Naast het kruidje-roer-me-niet en de Venus vliegenval is dit dus een derde plantensoort die de bijzondere eigenschap heeft om snelle bewegingen te kunnen maken. Ook beweegt de plant op de geluidsgolven van muziek, vandaar dat de soort ook wel dansende plant genoemd wordt.
De intensiteit van het licht wordt voortdurend gemeten door de twee kleine blaadjes aan de bladbasis en laten het grote blad weten in welke stand zij het beste kunnen staan. Dit kost veel energie, maar de efficiëntere fotosynthese lijkt deze energie weer op te leveren.
De plant kan op een plek in de halfschaduw groeien in de huiskamer. Zorg ervoor dat de pot altijd in een schoteltje water staat, zodat de grond niet kan uitdrogen.  

Zaaibeschrijving:
Zaden 48 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (3)
rating 5 (4.3 / 3 Reviews)

Jasper (21-02-2019) rating 4 Ik heb vijf zaden 48 uur in water geweekt en nu is 1 zaadje ontkiemd. Ik verwacht dat de ander 4 niets meer gaan doen. Het plantje staat er al mooi bij.

Angela (17-05-2018) rating 4 Allemaal gezaaid maar helaas maar 1 uitgekomen overigens groeit deze super goed en mooi

Tim (12-10-2014) rating 5 Ik heb 2 v/d 5 gezaaid en daarvan is er één gekiemd. Nu is het een plantje van 5 cm met vier echte blaadjes die overdag naar het licht wijzen en s'nachts recht naar beneden hangen. Een erg leuke plant om een keer te proberen.

Type de code over