Assortiment

Kamerplanten / Telegraafplant (Desmodium gyrans)

Telegraafplant (Desmodium gyrans)
Telegraafplant (Desmodium gyrans)
5 Reviews | Review toevoegen

Het blad van deze soort beweegt constant onder invloed van licht en trillingen. Dat gaat zo snel dat dit met het blote oog zichtbaar is. Een leuke plant voor in de huiskamer.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Telegraafplant / Dansende plant

Herkomst:
Tropisch Azië

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Dit is een erg leuke plant voor in de huiskamer! Een aanrader.
De bladeren van de telegraafplant bewegen als antennes naar de meest optimale stand voor het ontvangen van licht. Dit gaat zo snel, dat dit met het blote oog zichtbaar is. Naast het kruidje-roer-me-niet en de Venus vliegenval is dit dus een derde plantensoort die de bijzondere eigenschap heeft om snelle bewegingen te kunnen maken. Ook beweegt de plant op de geluidsgolven van muziek, vandaar dat de soort ook wel dansende plant genoemd wordt.
De intensiteit van het licht wordt voortdurend gemeten door de twee kleine blaadjes aan de bladbasis en laten het grote blad weten in welke stand zij het beste kunnen staan. Dit kost veel energie, maar de efficiëntere fotosynthese lijkt deze energie weer op te leveren.
De plant kan op een plek in de halfschaduw groeien in de huiskamer. Zorg ervoor dat de pot altijd in een schoteltje water staat, zodat de grond niet kan uitdrogen.  

Zaaibeschrijving:
Zaden 48 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Daniël - 09-08-2020 15:03

Ik heb deze soort twee keer geprobeerd. De eerste keer was in een kamer op het noorden en de plantjes die opkwamen overleefden slechts kort. Bij mijn tweede poging heb ik de plantjes op een lichte plek op het zuiden gezet en de grond constant vochtig gehouden. Ik heb 21 zaadjes gezaaid, waarvan er 12 opkwamen en er nu nog 11 leven. Op het internet vond ik een kiemtijd van 10-40 dagen, maar de eerste kwam na 8 dagen al op en de rest volgde binnen enkele dagen. Ze groeien nu goed en beginnen al te bewegen. Ik weet niet of ik bij mijn eerste poging zelf iets fout deed of dat het lag aan de ietwat donkere plek, maar mijn tweede poging gaat voorspoedig.

Rob - 23-05-2020 11:35

Zaden geweekt en gezaaid onder aanbevolen omstandigheden, helaas niets uitgekomen.

Jasper - 21-02-2019 22:32

Ik heb vijf zaden 48 uur in water geweekt en nu is 1 zaadje ontkiemd. Ik verwacht dat de ander 4 niets meer gaan doen. Het plantje staat er al mooi bij.

Angela - 17-05-2018 14:24

Allemaal gezaaid maar helaas maar 1 uitgekomen overigens groeit deze super goed en mooi

Tim - 12-10-2014 14:27

Ik heb 2 v/d 5 gezaaid en daarvan is er één gekiemd. Nu is het een plantje van 5 cm met vier echte blaadjes die overdag naar het licht wijzen en s'nachts recht naar beneden hangen. Een erg leuke plant om een keer te proberen.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.