Top

Dicksonia antarctica

  • Dicksonia antarctica
3,50
per portie sporen

Nederlandse naam:
Tasmaanse boomvaren

Herkomst:
Tasmanië

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De Tasmaanse boomvaren wordt in de natuur een tot 15 meter hoge plant met blad van 4 meter lang. De schijnstam is opgebouwd uit dood blad en bereikt bij ons een maximale hoogte van ongeveer 4 meter. De stam is het meest gevoelig voor vorst, maar kan tot ongeveer 5 graden Celsius onder het vriespunt onbeschermd de winter doorkomen. Als het harder of lang gaat vriezen, moet de stam goed ingepakt worden met jute, klimaatdoek, folie, enzovoorts. De bladeren zullen afsterven, maar in het voorjaar groeien deze weer uit. Jonge planten kunnen overigens het beste iedere winter naar binnen gehaald worden.
Zorg voor een schaduwrijke standplaats en besproei de plant regelmatig met water. De soort groeit namelijk van oorsprong in de vochtige nevelwouden en langs rivieren, waardoor deze minder goed tegen droogte bestand is.  

Zaaibeschrijving:
De sporen kunnen gezaaid worden op zaai- en stekgrond. De grond moet daarvoor eerst gesteriliseerd worden tegen schimmels: giet daartoe kokend water over de hele oppervlakte. Strooi de sporen verspreid over de oppervlakte van de grond en dek het bakje/potje af met huishoudfolie. Zet het weg op een lichte plaats in huis en sproei af en toe met regenwater. Na een aantal maanden tot een jaar zouden de eerste varens moeten opgroeien.

Zaaitijd:
Gehele jaar
 
Moeilijkheidsgraad:
UitdagingSoort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 maanden
Reviews (0)
Type de code over