nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Wheki Ponga boomvaren (Dicksonia fibrosa)
Wheki Ponga boomvaren (Dicksonia fibrosa)

Wheki Ponga boomvaren (Dicksonia fibrosa)

De Wheki Ponga boomvaren of gouden boomvaren is kleiner dan de verwante Tasmaanse boomvaren en daarom beter geschikt voor kleinere tuinen. Het blad is ongeveer 2 meter lang, de hoogte is bij ons ongeveer 2 of 3 meter, en de valse stengel van deze soort is breder en goudbruin van kleur. Oorspronkelijk groeide deze boomvaren in de vochtige bossen v.. Lees meer
4,00
Prijs per portie sporen
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Wheki Ponga boomvaren of gouden boomvaren is kleiner dan de verwante Tasmaanse boomvaren en daarom beter geschikt voor kleinere tuinen. Het blad is ongeveer 2 meter lang, de hoogte is bij ons ongeveer 2 of 3 meter, en de valse stengel van deze soort is breder en goudbruin van kleur. Oorspronkelijk groeide deze boomvaren in de vochtige bossen van Nieuw-Zeeland tot een hoogte van 1.000 m en kan onbeschermd de winter tot vijf graden onder het vriespunt doorstaan. Als er sprake is van een langere periode van vorst of lage temperaturen, kunt u de stam van de plant goed omwikkelen met jute, doek of iets anders isolerends. De bladeren sterven in de winter af en knikken langs de stengel naar beneden voor extra bescherming. Zorg voor een schaduwrijke plek en geef de plant regelmatig water. Jonge planten kunnen het beste in de winter naar binnen worden verplaatst.

Zaaibeschrijving: De sporen kunnen nu in de zaaimix zitten. De grond dient vooraf te worden gesteriliseerd tegen schimmels: giet hiervoor kokend water over het gehele oppervlak. Strooi de sporen verspreid over het oppervlak van de grond en dek de container af met plastic folie. Ga naar een lichte plek in huis en strooi er af en toe wat regenwater op. Na enkele maanden tot een jaar beginnen de eerste varens te groeien.

Familie: Dicksoniaceae
Latijnse naam: Dicksonia fibrosa
Nederlandse naam: Wheki Ponga boomvaren
Oorsprong soort: Nieuw Zeeland

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen