nl en
๎Œ”

Subtropisch / Venus vliegenval (Dionaea muscipula)

Venus vliegenval (Dionaea muscipula)
Venus vliegenval (Dionaea muscipula)
0 Review | Review toevoegen
Een vleesetende plant met vallen die dichtslaan als een insect twee keer een tasthaar raakt. Dat gaat zo snel dat een insect geen kans heeft om te ontsnappen, waarna enzymen het insect verteren.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Droseraceae
Latijnse naam: Dionaea muscipula
Nederlandse naam: Venus vliegenval
Herkomst: Noord en Zuid Carolina (Verenigde Staten)

De Venus Vliegenval is één van de bekendste vleesetende planten door de bijzondere vallen die dichtslaan als er een insect op landt. Insecten worden gelokt door nectarklieren in de val. In de val zitten drie tastharen die twee keer binnen 20 seconden aangeraakt moeten worden voordat de val dichtslaat. Het dichtslaan gaat zo snel dat een insect geen kans heeft om te reageren, waarna deze door enzymen verteerd wordt. Het dichtslaan kost veel energie en een val kan hoogstens enkele keren openen en sluiten. Zorg er daarom niet voor dat een val onnodig dichtslaat, maar voer de plant bijvoorbeeld een levende vlieg.
De plant mag enkel regenwater krijgen, zorg dat er altijd een laagje staat in een schoteltje onder de pot. Verder houdt de plant van veel licht en een koele periode in de winter (tussen de 0 en 12 graden Celsius).

Zaaibeschrijving: Zaaien in grondmengsel van 1 deel turf en 1 deel Sphagnum-mos (bij tuincentra verkrijgbaar). Temperatuur op 20-25 graden Celsius en kieming na ongeveer 3-6 weken. Als er geen kieming optreedt, kunt u de zaden 2-3 maanden in de koelkast zetten en vervolgens weer bij 20-25 graden Celsius. Grond constant vochtig houden.

Zaaitijd: December - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.