nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Venus vliegenval (Dionaea muscipula)
Venus vliegenval (Dionaea muscipula)

Venus vliegenval (Dionaea muscipula)

De Venus Vliegenval is één van de bekendste vleesetende planten door de bijzondere vallen die dichtslaan als er een insect op landt. Insecten worden gelokt door nectarklieren in de val. In de val zitten drie tastharen die twee keer binnen 20 seconden aangeraakt moeten worden voordat de val dichtslaat. Het dichtslaan gaat zo snel dat.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Venus Vliegenval is één van de bekendste vleesetende planten door de bijzondere vallen die dichtslaan als er een insect op landt. Insecten worden gelokt door nectarklieren in de val. In de val zitten drie tastharen die twee keer binnen 20 seconden aangeraakt moeten worden voordat de val dichtslaat. Het dichtslaan gaat zo snel dat een insect geen kans heeft om te reageren, waarna deze door enzymen verteerd wordt. Het dichtslaan kost veel energie en een val kan hoogstens enkele keren openen en sluiten. Zorg er daarom niet voor dat een val onnodig dichtslaat, maar voer de plant bijvoorbeeld een levende vlieg.
De plant mag enkel regenwater krijgen, zorg dat er altijd een laagje staat in een schoteltje onder de pot. Verder houdt de plant van veel licht en een koele periode in de winter (tussen de 0 en 12 graden Celsius).

Zaaibeschrijving: Zaaien in grondmengsel van 1 deel turf en 1 deel Sphagnum-mos (bij tuincentra verkrijgbaar). Temperatuur op 20-25 graden Celsius en kieming na ongeveer 3-6 weken. Als er geen kieming optreedt, kunt u de zaden 2-3 maanden in de koelkast zetten en vervolgens weer bij 20-25 graden Celsius. Grond constant vochtig houden.

Familie: Droseraceae
Latijnse naam: Dionaea muscipula
Nederlandse naam: Venus vliegenval
Oorsprong soort: Noord en Zuid Carolina (Verenigde Staten)

Zaaitijd: December - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen