nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes) Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes) Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes)
Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes)
Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes)
Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes)

Schildpaddenschildplant (Dioscorea elephantipes)

De schildpaddenschildplant wordt zo genoemd door de enorm verdikte stam aan het oppervlak die in de natuur een breedte van 3 meter kan krijgen en het patroon heeft van een schildpaddenschild. In deze verdikking slaat de plant zetmeel op. Het is een klimmer die oorspronkelijk in Zuid-Afrika groeit en bij ons goed gehouden kan worden als kamerplant.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De schildpaddenschildplant wordt zo genoemd door de enorm verdikte stam aan het oppervlak die in de natuur een breedte van 3 meter kan krijgen en het patroon heeft van een schildpaddenschild. In deze verdikking slaat de plant zetmeel op. Het is een klimmer die oorspronkelijk in Zuid-Afrika groeit en bij ons goed gehouden kan worden als kamerplant, eventueel in een kuip (minimum -4grC). De plant kiest zelf wanneer hij een rustperiode neemt, dit heeft geen verband met het seizoen. Tijdens een rustperiode kunt u de plant minder water geven.

Zaaibeschrijving: In zaai- en stekgrond (eventueel gemengd met zand) en een paar cm diep. Grond constant vochtig houden en op warme plaats laten kiemen (bij voorkeur tussen 25 en 30 graden Celsius). Kieming kan lang duren, langer dan 6 maanden kan voorkomen.

Familie: Dioscoreaceae
Latijnse naam: Dioscorea elephantipes
Nederlandse naam: Schildpaddenschildplant
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -4 graden Celsius

Foto: Kaktos.forumgreek.com 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 13 beoordelingen
10
3
0
0
0

Zeven van de tien zaden zijn ontkiemd. Mooie zaden en leuke, makkelijke plant.


Cinzia

i semi germinano facilmente e le piantine sono molto resistenti


Joop

Zaden gezaaid in zaai- en stekgrond, in een bamibakje met deksel, op kamertemperatuur. Binnen 1 maand 8 plantjes opgekomen.


Juan

2 jaar geleden gezaaid. Gewoon in zaai en stekgrond, in een kweekbakje op de vensterbank. Alles kwam op, overgezet in een potje met kamerplantengrond van het tuincentrum. Doet het als een tierelier. Bolletje begint al patronen te krijgen. Heel grappig dat het plantje zelf besluit wanneer het zomer of winter is. Dit besluit hij los van de seizoenen..


Mathieu V.

Willekeurig 2 zaadjes gekozen en deze ongeveer 1 cm diep in een 50% standaard kamerplantgrond en 50% perliet mix gezet. Na iets meer dan 2 weken in een goedkope kweekbak in heel lichte zon (om de grond permanent vochtiger en warmer te houden) zijn beide scheutjes de kweekbak al ontgroeid (>5cm).


Fiona

Vorig jaar met de hitte 5 zaadjes gepoot in zaai en stekgrond en met een plastic folie over het potje in de vensterbank gezet, binnen een maand allemaal opgekomen. Ze staan nu een half jaar met onder de grond een bolletje van ca 1 cm die ik voorlopig nog bedekt laat. Ondertussen ook een versie van ca. 10cm groot gekocht, leuk om naast elkaar te hebben, blij mee!


Crista

Zaden waren netjes verpakt en goed aangekomen. Op 22 januari de zaden gezaaid in zaai en stekgrond in een plastic bak met deksel op een propagator. Vandaag 14 februari komt de 5e zaailing op! Gaat super, de propagator zorgt er voor dat de temperatuur tussen de 25 en 30 graden is.


Pepijn

Makkelijk te ontkiemen. Leuke plant.


Lorenzo

Kiemen erg goed!


Gera

9 van de 10 zaden zijn opgekomen! Dunne sprietjes met een prachtig groen blaadje. Maar... Hoe nu verder...


Mirjam

Update 5 dagen na vorige post: 6 zaailingen!


Mirjam

Binnen een maand 3 zaailingen! Blijkbaar heb ik geluk. Ik ben echt heel erg benieuwd of het verder goed zal gaan!


Rudy Devroey

In juni gezaaid, vandaag 2 november komen er 2 plantjes uit.

Meer reviews