Top

Diospyros digyna

  • Diospyros digyna
  • Diospyros digyna
  • Diospyros digyna
rating 5
(5 / 2 Reviews)
5,00
per 3 zaden

Nederlandse naam:
Zwarte zapote / Chocolade-pudding-vrucht

Herkomst:
Midden-Amerika

Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius

Beschrijving:
Deze zeldzame vrucht uit Midden-Amerika heeft bruin tot zwart, sappig vruchtvlees met een heerlijke, zoete, chocolade-achtige smaak. Vandaar dat deze ook vaak de chocolade-pudding-vrucht wordt genoemd. De vrucht wordt 5 tot 15 cm groot en kan vers worden gegeten of worden gepureerd voor gebruik in ijs, melk, sap en desserts. Het vruchtvlees bevat weinig vetten en 4 x zoveel vitamine C als een sinaasappel. 
In de natuur kan deze soort een hoogte bereiken van wel 25 meter, maar bij ons kan hij gehouden worden als kleinblijvende kuipplant. Bescherm de plant daarbij tegen vorst en zorg voor een zonnige standplaats. In Mexico worden ze geteeld tot een hoogte van wel 2000 meter, waardoor oudere planten ook enkele graden vorst kunnen hebben.

Een zeer interessante soort!   

Zaaibeschrijving:
Laat de zaden eerst 12 uur weken in lauwwarm water en zaai ze vervolgens 1-2 cm diep in zaai- en stekgrond. Zorg voor een schaduwrijke plek bij een temperatuur van 25-30 grC en houd de grond constant licht vochtig. Kieming na enkele weken tot maanden (kan volgen, zolang de zaden hard zijn). 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Critical Miami (CCA-2.0 Wikipedia)
Foto 3: Melanie Cook via FlickrSoort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 6 maanden
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

R. Knijpstra (20-06-2019) rating 5 Na lang twijfelen de zaden besteld en na 3 weken kwam de eerste op en enkele dagen later zie je de andere 2 ook volgen.

Ad van der Gouw (23-04-2016) rating 5 Ik had 6 zaden besteld.
Deze zijn alle in 3 weken tijd uitgekomen!

Type de code over