nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kaki (Diospyros kaki) Kaki (Diospyros kaki)
Kaki (Diospyros kaki)
Kaki (Diospyros kaki)

Kaki (Diospyros kaki)

De heerlijk zoete kaki groeit aan een winterharde boom, waardoor u ook in Nederland uw eigen kaki's kunt kweken. De vruchten rijpen in het najaar en zijn dan zacht en oranjerood gekleurd. Oorspronkelijk komt de kaki uit de Himalaya waar deze al eeuwenlang wordt gekweekt. Nadat kakibomen de atoomramp in Hiroshima hadden overleefd, wo.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De heerlijk zoete kaki groeit aan een winterharde boom, waardoor u ook in Nederland uw eigen kaki's kunt kweken. De vruchten rijpen in het najaar en zijn dan zacht en oranjerood gekleurd. Oorspronkelijk komt de kaki uit de Himalaya waar deze al eeuwenlang wordt gekweekt. Nadat kakibomen de atoomramp in Hiroshima hadden overleefd, wordt de kaki door de Chinese geneeskunde ook toegepast als geneesmiddel tegen radioactieve schade en ziektes. De in natuur tot 15 meter hoge boom kan goed gesnoeid worden, waardoor deze geschikt is voor iedere tuin.
De soort is tweehuizig, waardoor er mannelijke en vrouwelijke individuen zijn. Vrouwelijke bomen geven echter ook vruchten zonder bestuiving, waarbij er geen zaden in de vruchten zullen zitten. Als er een mannelijke boom in de buurt staat, zullen er zaden in de vruchten komen.

Zaaibeschrijving: Zaden wat opruwen met schuurpapier en 24 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op warme plaats in huis laten kiemen. Als de zaden na 4-6 weken nog niet zijn gekiemd, is het aan te raden om ze 2-3 maanden in de koelkast te zetten en vervolgens weer op een warme standplaats. Meestal kiemen de zaden dan alsnog door het doorbreken van een kiemrust. 

Familie: Ebenaceae
Latijnse naam: Diospyros kaki
Nederlandse naam: Kaki
Oorsprong soort: Himalaya

Zaaitijd: December - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Alie

Na 6 weken zijn 3 van de 6 zaden ontkiemt. Dat zijn inmiddels mooie plantjes. De kiemblaadjes kwamen moeilijk uit de pit. Dat duurde zo lang dat ik zelf de pit verder open heb gemaakt.