nl en

Winterhard / Lotusboom (Diospyros lotus)

Lotusboom (Diospyros lotus) Lotusboom (Diospyros lotus)
Lotusboom (Diospyros lotus) Lotusboom (Diospyros lotus)
Lotusboom (Diospyros lotus)
0 Review | Review toevoegen
Zoete lotusvruchten of dadelpruimen worden vooral in Centraal Azië geproduceerd en groeien aan een winterharde boom. Het is één van de oudst bekende planten in cultuur.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Lotusvruchten of dadelpruimen worden niet vaak aangeboden, maar zijn de zoete vruchten van een winterharde boom uit het zuidoosten van Europa. De in de natuur tot 30 meter hoge boom blijft bij ons wat kleiner en is één van de oudst bekende planten in cultivatie. De vruchten worden met name in Centraal Azië geproduceerd en zijn maar kort houdbaar.
De soort is tweehuizig, waardoor er mannelijke en vrouwelijke individuen zijn. Vrouwelijke bomen geven echter ook vruchten zonder bestuiving, waarbij er geen zaden in de vruchten zullen zitten. Als er een mannelijke boom in de buurt staat, zullen er zaden in de vruchten komen.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Vervolgens eerst 2-3 maanden in de koelkast wegzetten (grond constant vochtig houden, afdekken met folie) en vervolgens op een warme plaats in huis laten kiemen. 

Familie: Ebenaceae
Latijnse naam: Diospyros lotus
Nederlandse naam: Lotusboom / Dadelpruim
Oorsprong soort: Zuidoost-Europa

Zaaitijd: November - Mei
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Foto 1: Zeynel Cebeci
Foto 2: Hackfalls Arboretum

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.