nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)

Drakenbloedboom (Dracaena draco)

De drakenbloedboom komt in het wild nog nauwelijks voor, maar er staat nog een oud exemplaar in het noordwesten van Tenerife met een geschatte leeftijd van 250 jaar. Omdat het een eenzaadlobbige is, maakt de stam geen jaarringen en kan de leeftijd alleen geschat worden op basis van het aantal vertakkingen. De naam drakenbloedboom is ontstaan door.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De drakenbloedboom komt in het wild nog nauwelijks voor, maar er staat nog een oud exemplaar in het noordwesten van Tenerife met een geschatte leeftijd van 250 jaar. Omdat het een eenzaadlobbige is, maakt de stam geen jaarringen en kan de leeftijd alleen geschat worden op basis van het aantal vertakkingen. De naam drakenbloedboom is ontstaan door het plantensap van de soort dat bij blootstelling aan zuurstof rood kleurt. Na een beschadiging lijkt het daarom net of de boom bloedt. Tijdens de Middeleeuwen geloofde men dat dit rode hars bloed van draken was. Het is een langzame groeier die het goed doet als kamerplant.

Zaaibeschrijving: Zaden wat aanschuren en daarna 24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele weken tot maanden duren.

Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Dracaena draco
Nederlandse naam: Drakenbloedboom
Oorsprong soort: Canarische eilanden

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Amado-amadoblog
Foto 2: Daderot via Wikipedia 
Foto 3: Cactus Limon

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Rudy Devroey

Als beginner deze dit voorjaar besteld. Van het pakje zijn er 4 ontkiemd bij kamertemperatuur. Nu zijn we enkele maanden verder en zijn ze bijna 20 cm groot en intussen heb ik een nieuwe hobby en verschillende zaden besteld en met succes gezaaid.