nl en

Tropisch / Drakenbloedboom (Dracaena draco)

Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco) Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Drakenbloedboom (Dracaena draco)
1 Review | Review toevoegen
Het plantensap kleurt rood bij blootstelling aan zuurstof, waardoor het na een beschadiging net lijkt of de boom bloedt. De soort doet het goed als kamerplant.  

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Dracaena draco
Nederlandse naam: Drakenbloedboom
Herkomst: Canarische eilanden

De drakenbloedboom komt in het wild nog nauwelijks voor, maar er staat nog een oud exemplaar in het noordwesten van Tenerife met een geschatte leeftijd van 250 jaar. Omdat het een eenzaadlobbige is, maakt de stam geen jaarringen en kan de leeftijd alleen geschat worden op basis van het aantal vertakkingen. De naam drakenbloedboom is ontstaan door het plantensap van de soort dat bij blootstelling aan zuurstof rood kleurt. Na een beschadiging lijkt het daarom net of de boom bloedt. Tijdens de Middeleeuwen geloofde men dat dit rode hars bloed van draken was. Het is een langzame groeier die het goed doet als kamerplant.

Zaaibeschrijving: Zaden wat aanschuren en daarna 24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele weken tot maanden duren.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Amado-amadoblog
Foto 2: Daderot via Wikipedia 
Foto 3: Cactus Limon

Sorteren op:

Review toevoegen
Rudy Devroey - 22-07-2018 18:45

Als beginner deze dit voorjaar besteld. Van het pakje zijn er 4 ontkiemd bij kamertemperatuur. Nu zijn we enkele maanden verder en zijn ze bijna 20 cm groot en intussen heb ik een nieuwe hobby en verschillende zaden besteld en met succes gezaaid.