nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Drakenwortel (Dracunculus vulgaris) Drakenwortel (Dracunculus vulgaris)
Drakenwortel (Dracunculus vulgaris)
Drakenwortel (Dracunculus vulgaris)

Drakenwortel (Dracunculus vulgaris)

Een zeer indrukwekkende plant uit de buurt van de Middellandse Zee in Zuidoost-Europa. De bijzondere, soms meer dan 80 cm grote bloemen kleuren dieppaars en bloeien slechts 3 of 4 dagen per jaar. Ze verspreiden een onaangename geur om aasvliegen en kevers aan te trekken die zorgen voor de bevruchting. Het is dus een paar dagen minder lekker .. Lees meer
5,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een zeer indrukwekkende plant uit de buurt van de Middellandse Zee in Zuidoost-Europa. De bijzondere, soms meer dan 80 cm grote bloemen kleuren dieppaars en bloeien slechts 3 of 4 dagen per jaar. Ze verspreiden een onaangename geur om aasvliegen en kevers aan te trekken die zorgen voor de bevruchting. Het is dus een paar dagen minder lekker in de tuin, maar dat hoort een beetje bij de charme van deze soort. Het blad en de stengels zijn sierlijk gevlekt en sterven in de herfst af, om in het voorjaar weer vanuit de ondergrondse knol op te groeien. De soort is volledig winterhard.

Zaaibeschrijving: Zaaien bij kamertemperatuur in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden.  

Familie: Araceae
Latijnse naam: Dracunculus vulgaris
Nederlandse naam: Drakenwortel
Oorsprong soort: Middellandse zeegebied

Zaaitijd: Januari - April
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius


Foto 2: Richard Lion via Kingsiraq

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 3 beoordelingen
3
0
0
0
0

Rachel

Spontaan in mijn tuin gekomen. Prachtige bloem maar de geur is echt niet te zuinig. Je denkt echt dat er ergens in je tuin een beest ligt te rotten. Maar ik neem het voor lief. Het grappige is hij bloeit elke keer als ik een verjaardag te vieren heb in de tuin. Mijn gasten waarderen de plant helaas minder. Het ruikt 2 dagen niet fris in je tuin. Vorig jaar erg grote bloemen dus omgevallen en daardoor zaden op andere plek in tuin gekomen en daar staan er dit jaar dus ook een aantal. Ik heb daar niets voor gedaan.


Kurt Schatteman

Lang geleden eens 3 knollen op een tuinbeurs gekocht.
Een heel makkelijke en vooral bijzonder plant. Na de bloei een vrij troosteloze plant maar de mooie groeiwijze in het voorjaar en de heel bijzondere bloei in de zomer maken dat ruimschoots goed.
Niet te dicht bij moeilijke buren uitplanten. Zij hebben immers, tijdens de bloei, enkel de lijkgeur en niet de schoonheid.
Met aangekochte zaden heb ik geen ervaring, maar ik schat dat het makkelijk zal gaan gezien mijn planten zich spontaan uitzaaien.


Richard

geen ingewikkeld knolletje, wel verrassend.. staat bij mij binnen in de schaduw krijgt zeer weinig water af en toe sproeien. en maakt meerde uitlopers.. als het eerste blaadjes is gesneuveld komt er kort erna een nieuwe...
laat ze voorlopig maar door sukkelen...