Assortiment

Kuipplanten / Slangenkruid (Echium wildpretii)

Slangenkruid (Echium wildpretii)
4 Reviews | Review toevoegen

Tweejarige plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife met een indrukwekkende, rode bloeiwijze die wel tot 3 meter hoog kan reiken. Overwinteren bij minimaal -5grC.

Verwachte levertijd

2 week(en)

€ 3,50
per 20 zaden

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Slangekruid

Herkomst:
Tenerife, Canarische Eilanden

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
Slangekruid is een indrukwekkende plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar een bladrozet maakt en in het tweede jaar een indrukwekkende bloeiwijze produceert met honderden roze-rode bloemen die tot 3 meter hoog reikt. De plant houdt van een zonnige standplaats en kan temperaturen tot 5 graden onder het vriespunt weerstaan. Haal de plant daarom voor de winter naar binnen.

Zaaibeschrijving:
Zaden kunnen in een koud kasje in het voorjaar gezaaid worden, waarin de temperatuur overdag rond de 20-25 graden Celsius uitkomt en gedurende de nacht afkoelt naar 5-10 graden Celsius. Bij een constante temperatuur wordt de kieming geremd, de fluctuatie is daarom belangrijk. Gebruik zaai- en stekgrond en zorg voor voldoende licht en een constant vochtige grond. Kieming meestal na 2 tot 4 weken, maar sommige zaden kunnen er enkele maanden over doen.

Zaaitijd:
Januari - april

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 2: FarOutFlora via Flickr 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Guido D. - 20-03-2015 21:49

Gezaaid binnenshuis in turfpotjes februari 2014. Bijna allemaal gekiemd ! Met potjes verplant in grotere pot, ze zijn uitgegroeid tot mooie planten van ongeveer 50 cm groot. Overwinterd in serre. Beginnen nu sterk te groeien. In spanning wachten of ze zullen bloeien !

Sylvia - 31-01-2015 12:35

zaden zijn allemaal uitgekomen! gewoon boven de verwarming. na 1 week begonnen de eerste zaden al te kiemen.

Onszaden - 04-02-2013 11:41

Scherp! Inderdaad foutief aangegeven, ik heb het aangepast. De plant komt van oorsprong inderdaad voor op de hellingen van de Teide.

M. de Waal - 04-02-2013 10:51

H.H.

Volgens mij zie je op de achtergrond op de foto de Teide,en die ligt op Tenerife.Geen Australie dus.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.