nl en

Subtropisch / Slangenkruid (Echium wildpretii)

Slangenkruid (Echium wildpretii) Slangenkruid (Echium wildpretii)
Slangenkruid (Echium wildpretii) Slangenkruid (Echium wildpretii)
Slangenkruid (Echium wildpretii)
7 Reviews | Review toevoegen
Tweejarige plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife met een indrukwekkende, rode bloeiwijze die wel tot 3 meter hoog kan reiken. Overwinteren bij minimaal -5grC.
€ 4,00
per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Boraginaceae
Latijnse naam: Echium wildpretii
Nederlandse naam: Slangenkruid
Herkomst: Tenerife, Canarische Eilanden

Slangenkruid is een indrukwekkende plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar een bladrozet maakt en in het tweede jaar een indrukwekkende bloeiwijze produceert met honderden roze-rode bloemen die tot 3 meter hoog reikt. De plant houdt van een zonnige standplaats en kan temperaturen tot 5 graden onder het vriespunt weerstaan. Haal de plant daarom voor de winter naar binnen.

Zaaibeschrijving: Zaden kunnen in een koud kasje in het voorjaar gezaaid worden, waarin de temperatuur overdag rond de 20-25 graden Celsius uitkomt en gedurende de nacht afkoelt naar 5-10 graden Celsius. Bij een constante temperatuur wordt de kieming geremd, de fluctuatie is daarom belangrijk. Gebruik zaai- en stekgrond en zorg voor voldoende licht en een constant vochtige grond. Kieming meestal na 2 tot 4 weken, maar sommige zaden kunnen er enkele maanden over doen.

Zaaitijd: Januari - April
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 2: FarOutFlora via Flickr 

Sorteren op:

Review toevoegen
Monique - 16-08-2021 18:40

11 mooie grote planten hebben de zeer koude winter van 2020 overleefd ( binnen gehaald). Dit tweede jaar hoopte ik op de fantastische bloei... Ze staan buiten op een zonnige plek. Echter de natte periode met regen dit voorjaar 2021 lijken ze niet te kunnen verdragen. 3 zijn afgestorven. De andere echiums hebben geen bloemtrossen gevormd, zo spijtig. Ik hoop op zomer 2022!!! Ik kom er volgend jaar op terug.

Sam - 21-06-2021 19:05

Na 3 weken zijn bijna alle zaden uitgekomen, super leuk! Ze hadden even moeite met het regenachtige koude weer afgelopen tijd, maar groeien hard nu het wat warmer wordt buiten. Ben benieuwd of ze volgend jaar gaan bloeien!

Richard adriaansen - 20-04-2021 20:38

13 van de 24 overleeft...begin ging wat moeilijk...maar uiteindelijk aangeslagen..
Krijgen veel licht en water..nu maar volwassen worden en afwachten volgend jaar...

Guido D. - 20-03-2015 21:49

Gezaaid binnenshuis in turfpotjes februari 2014. Bijna allemaal gekiemd ! Met potjes verplant in grotere pot, ze zijn uitgegroeid tot mooie planten van ongeveer 50 cm groot. Overwinterd in serre. Beginnen nu sterk te groeien. In spanning wachten of ze zullen bloeien !

Sylvia - 31-01-2015 12:35

zaden zijn allemaal uitgekomen! gewoon boven de verwarming. na 1 week begonnen de eerste zaden al te kiemen.

Onszaden - 04-02-2013 11:41

Scherp! Inderdaad foutief aangegeven, ik heb het aangepast. De plant komt van oorsprong inderdaad voor op de hellingen van de Teide.

M. de Waal - 04-02-2013 10:51

H.H.

Volgens mij zie je op de achtergrond op de foto de Teide,en die ligt op Tenerife.Geen Australie dus.