Top

Echium wildpretii

  • Echium wildpretii
  • Echium wildpretii
rating 4
(4 / 4 Reviews)
3,50
per 20 zaden

Nederlandse naam:
Slangekruid

Herkomst:
Tenerife, Canarische Eilanden

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
Slangekruid is een indrukwekkende plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar een bladrozet maakt en in het tweede jaar een indrukwekkende bloeiwijze produceert met honderden roze-rode bloemen die tot 3 meter hoog reikt. De plant houdt van een zonnige standplaats en kan temperaturen tot 5 graden onder het vriespunt weerstaan. Haal de plant daarom voor de winter naar binnen.

Zaaibeschrijving:
Zaden kunnen in een koud kasje in het voorjaar gezaaid worden, waarin de temperatuur overdag rond de 20-25 graden Celsius uitkomt en gedurende de nacht afkoelt naar 5-10 graden Celsius. Bij een constante temperatuur wordt de kieming geremd, de fluctuatie is daarom belangrijk. Gebruik zaai- en stekgrond en zorg voor voldoende licht en een constant vochtige grond. Kieming meestal na 2 tot 4 weken, maar sommige zaden kunnen er enkele maanden over doen.

Zaaitijd:
Januari - april

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 2: FarOutFlora via Flickr 


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 4 weken
Reviews (4)
rating 4 (4 / 4 Reviews)

Guido D. (20-03-2015) rating 5 Gezaaid binnenshuis in turfpotjes februari 2014. Bijna allemaal gekiemd ! Met potjes verplant in grotere pot, ze zijn uitgegroeid tot mooie planten van ongeveer 50 cm groot. Overwinterd in serre. Beginnen nu sterk te groeien. In spanning wachten of ze zullen bloeien !

Sylvia (31-01-2015) rating 5 zaden zijn allemaal uitgekomen! gewoon boven de verwarming. na 1 week begonnen de eerste zaden al te kiemen.

Onszaden (04-02-2013) rating 5 Scherp! Inderdaad foutief aangegeven, ik heb het aangepast. De plant komt van oorsprong inderdaad voor op de hellingen van de Teide.

M. de Waal (04-02-2013) rating 1 H.H.

Volgens mij zie je op de achtergrond op de foto de Teide,en die ligt op Tenerife.Geen Australie dus.

Type de code over