nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Slangenkruid (Echium wildpretii) Slangenkruid (Echium wildpretii)
Slangenkruid (Echium wildpretii)
Slangenkruid (Echium wildpretii)

Slangenkruid (Echium wildpretii)

Slangenkruid is een indrukwekkende plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar een bladrozet maakt en in het tweede jaar een indrukwekkende bloeiwijze produceert met honderden roze-rode bloemen die tot 3 meter hoog reikt. De plant houdt van een zonnige standplaats en kan temperaturen.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Slangenkruid is een indrukwekkende plant van de hellingen van de vulkaan Teide op Tenerife. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar een bladrozet maakt en in het tweede jaar een indrukwekkende bloeiwijze produceert met honderden roze-rode bloemen die tot 3 meter hoog reikt. De plant houdt van een zonnige standplaats en kan temperaturen tot 5 graden onder het vriespunt weerstaan. Haal de plant daarom voor de winter naar binnen.

Zaaibeschrijving: Zaden kunnen in een koud kasje in het voorjaar gezaaid worden, waarin de temperatuur overdag rond de 20-25 graden Celsius uitkomt en gedurende de nacht afkoelt naar 5-10 graden Celsius. Bij een constante temperatuur wordt de kieming geremd, de fluctuatie is daarom belangrijk. Gebruik zaai- en stekgrond en zorg voor voldoende licht en een constant vochtige grond. Kieming meestal na 2 tot 4 weken, maar sommige zaden kunnen er enkele maanden over doen.

Familie: Boraginaceae
Latijnse naam: Echium wildpretii
Nederlandse naam: Slangenkruid
Oorsprong soort: Tenerife, Canarische Eilanden

Zaaitijd: Januari - April
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 2: FarOutFlora via Flickr 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 7 beoordelingen
6
0
0
0
1

Monique

11 mooie grote planten hebben de zeer koude winter van 2020 overleefd ( binnen gehaald). Dit tweede jaar hoopte ik op de fantastische bloei... Ze staan buiten op een zonnige plek. Echter de natte periode met regen dit voorjaar 2021 lijken ze niet te kunnen verdragen. 3 zijn afgestorven. De andere echiums hebben geen bloemtrossen gevormd, zo spijtig. Ik hoop op zomer 2022!!! Ik kom er volgend jaar op terug.


Sam

Na 3 weken zijn bijna alle zaden uitgekomen, super leuk! Ze hadden even moeite met het regenachtige koude weer afgelopen tijd, maar groeien hard nu het wat warmer wordt buiten. Ben benieuwd of ze volgend jaar gaan bloeien!


Richard adriaansen

13 van de 24 overleeft...begin ging wat moeilijk...maar uiteindelijk aangeslagen..
Krijgen veel licht en water..nu maar volwassen worden en afwachten volgend jaar...


Guido D.

Gezaaid binnenshuis in turfpotjes februari 2014. Bijna allemaal gekiemd ! Met potjes verplant in grotere pot, ze zijn uitgegroeid tot mooie planten van ongeveer 50 cm groot. Overwinterd in serre. Beginnen nu sterk te groeien. In spanning wachten of ze zullen bloeien !


Sylvia

zaden zijn allemaal uitgekomen! gewoon boven de verwarming. na 1 week begonnen de eerste zaden al te kiemen.


Onszaden

Scherp! Inderdaad foutief aangegeven, ik heb het aangepast. De plant komt van oorsprong inderdaad voor op de hellingen van de Teide.


M. de Waal

H.H.

Volgens mij zie je op de achtergrond op de foto de Teide,en die ligt op Tenerife.Geen Australie dus.

Meer reviews