nl en
๎Œ”

Tropisch / Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis)

Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis) Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis) Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis)
Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis) Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis) Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis)
Perzisch-tapijt-bloem (Edithcolea grandis)
5 Reviews | Review toevoegen
De aparte bloemen van deze soort lijken op het patroon van een Perzisch tapijt. Het is een gemakkelijke plant voor op de vensterbank die goed tegen droogte kan.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De zeer aparte bloemen van deze vetplant uit Afrika lijken op het patroon van een Perzisch tapijt en kunnen wel 13 cm groot worden. Het zijn aasbloemen, waardoor deze in de natuur bestoven worden door vliegen. Het geslacht Edithcolea kent alleen deze soort en komt voor in warme, droge gebieden. Het is een makkelijk te houden plant die het goed doet op de vensterbank.

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in mengsel van zaaigrond en zand (1:3) en grond constant vochtig houden bij een temperatuur van 20-25 graden Celsius. Kieming na enkele weken.

Familie: Apocynaceae
Latijnse naam: Edithcolea grandis
Nederlandse naam: Perzisch-tapijt-bloem
Oorsprong soort: Centraal Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto 1: Scott Zona via Flickr 

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 21-05-2023 08:31

Zaden in maart gezaaid. Helaas nog steeds niet gekiemd, ondanks broeikascondities

Joop - 07-04-2022 18:46

Zaden in een mengsel van zand en zaai- en stekgrond gezaaid, in een bamibakje met deksel, op kamertemperatuur. Binnen 1 maand 3 zaadjes opgekomen, echter had er eentje het heel slecht en is helaas bezweken. De andere 2 groeien heel langzaam, maar na 1 jaar gaan ze opeens snel.

Joren - 04-01-2022 21:51

4 zaden van de 6 ontvangen zaden gezaaid. Slechts 1 uitgekomen, vermoedelijk door de zeer hoge temperaturen van het voorjaar (35+ onder glas). Zaailing groeit uitermate traag (wellicht dan weer te wijten aan de slechte zomer), maar is gezond! Zaaimedium was 2/5 zaai- en stekgrond en 3/5 grofkorrelig zand. Ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling.

Rudy Devroey - 14-03-2018 13:43

Bij mij ook. 3 van de 5 zaden zijn gekiemd.

Barend Baarssen - 23-09-2015 01:01

Deze zaadjes gezaaid en na 5 dagen in een huis onder een kapje in de zon al 3 plantjes ( 1cm ) van de 5 zaadjes.
Erg goede kwaliteit dus.
Nu wachten tot de plant groot geworden is en dan genieten!
(Nu ook al, dit is de leukste fase..)