nl en

Tropisch / Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius)

Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius) Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius) Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius)
Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius) Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius) Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius)
Blauwe quandong (Elaeocarpus angustifolius)
0 Review | Review toevoegen
De heel bijzondere zaden lijken veel op de heilige rudraksha, maar komen van een andere zeldzamere plant uit Australië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De zaden van deze soort lijken zeer veel op de heilige Rudraksha-zaden, maar komen van een andere soort uit hetzelfde plantengeslacht. In de regenwouden van Australië en Azië is de blauwe quandong een grote boom die bekend is om de helderblauwe vruchten. Deze vruchten worden vers door Aboriginals gegeten, maar ook vogels zijn er dol op. Vogels zorgen ook voor de verspreiding van de bijzondere zaden. In India worden deze zaden vaak gebruikt als kralen en zijn ook van heilige waarde binnen het hindoeïsme. Deze soort wordt echter snel verward met de rudraksha, maar is een stuk zeldzamer.

Zaaibeschrijving: De zaden hebben veel tijd nodig om te kiemen. Week de zaden eerst 48 uur in lauwwarm water en zaai ze vervolgens in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met folie of glas en op een warme en lichte plaats laten kiemen. Kieming kan 6 maanden tot wel 2 jaar duren en kan eventueel versneld worden door de zaden voorzichtig open te kraken met een bankschroef of hamer.

Familie: Elaeocarpaceae
Latijnse naam: Elaeocarpus angustifolius
Nederlandse naam: Blauwe quandong
Oorsprong soort: Oost-Australië

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.