Top

Feijoa sellowiana

  • Feijoa sellowiana
  • Feijoa sellowiana
  • Feijoa sellowiana
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per 20 zaden

Nederlandse naam:
Ananasguave of Feijoa

Herkomst:
Hooglanden Brazilië, Uruguay, Paraguay en Argentinië

Minimumtemperatuur:
-3 graden Celsius

Beschrijving:
De ananasguave is een kuipplant met groene, eivormige vruchten die zoetzurig smaken en ruiken naar ananas. Ze kunnen gegeten worden als handfruit of bijvoorbeeld gemengd worden door salades of taarten. Het vruchtvlees is wit met in het midden (zoals bij een komkommer) de glazige zaadcompartimenten.
De plant is groenblijvend en kan enkele graden vorst verdragen. Bij lagere temperaturen kunt u de plant naar binnen halen en koel laten overwinteren. De bijzondere bloemen zijn wit met rode meeldraden en zijn ook eetbaar. Soms worden ze gebruikt als topping voor een gerecht in een luxe restaurant.
Het is een makkelijk te houden plant. Een plek in de halfschaduw is voldoende.

Zaaibeschrijving:
Zaden enkele dagen laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Bakje of potjes afdekken met folie of glas en op een warme plaats laten kiemen. Kieming na enkele weken.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 weken
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Pauwels Yvan (19-09-2015) rating 5 Over 3 jaar is het in Belgie -19°geweest .En ik heb twee panten in volle grond zonder bescherming die nu 1 m 50 hoog zijn, die planten zijn nu 5 jaar in volle grond en in het voorjaar waren ze vol in bloem

Type de code over