nl en

Subtropisch / Ananasguave (Feijoa sellowiana)

Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana)
Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana) Ananasguave (Feijoa sellowiana)
Ananasguave (Feijoa sellowiana)
4 Reviews | Review toevoegen
De groene vruchten ruiken naar ananas en smaken zoetzurig. Ze kunnen als handfruit worden gegeten of gemengd worden door salades of taarten. De witrode bloemen zijn heel sierlijk.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Myrtaceae
Latijnse naam: Feijoa sellowiana
Nederlandse naam: Ananasguave / Feijoa
Herkomst: Hooglanden Brazilië, Uruguay, Paraguay en Argentinië

De ananasguave is een kuipplant met groene, eivormige vruchten die zoetzurig smaken en ruiken naar ananas. Ze kunnen gegeten worden als handfruit of bijvoorbeeld gemengd worden door salades of taarten. Het vruchtvlees is wit met in het midden (zoals bij een komkommer) de glazige zaadcompartimenten.
De plant is groenblijvend en kan enkele graden vorst verdragen. Bij lagere temperaturen kunt u de plant naar binnen halen en koel laten overwinteren. De bijzondere bloemen zijn wit met rode meeldraden en zijn ook eetbaar. Soms worden ze gebruikt als topping voor een gerecht in een luxe restaurant.
Het is een makkelijk te houden plant. Een plek in de halfschaduw is voldoende.

Zaaibeschrijving: Zaden enkele dagen laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Bakje of potjes afdekken met folie of glas en op een warme plaats laten kiemen. Kieming na enkele weken.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -3 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Maurice - 29-04-2022 10:32

Uit de zaden heb ik na twee keer proberen twee planten gekregen. Ik heb de zaden laten weken voor 48 uur en vervolgens op een warme plek laten ontkiemen door oppervlakkig te zaaien in 1:4 zand:zaaigrond. ECHTER, uit verse vruchten was de ontkieming bijna 80% dus als je van zowel vruchten wilt genieten als de plant wilt zaaien is dat misschien een betere optie

Tim - 18-01-2022 17:05

Niet uitgekomen al lange periode verstreken....

Suzanne - 14-09-2021 10:30

Vier keer geprobeerd, in verschillende potjes en plekken in huis, en geen enkele zaad is uitgekomen helaas.

Pauwels Yvan - 20-09-2015 00:44

Over 3 jaar is het in Belgie -19°geweest .En ik heb twee panten in volle grond zonder bescherming die nu 1 m 50 hoog zijn, die planten zijn nu 5 jaar in volle grond en in het voorjaar waren ze vol in bloem