Top

Ficus benghalensis

  • Ficus benghalensis
  • Ficus benghalensis
rating 5
(5 / 2 Reviews)
4,00
per portie zaden

Nederlandse naam:
Wurgvijg / Indische banyan

Herkomst:
India

Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius

Beschrijving:
Deze klimmer uit India kan enorme afmetingen bereiken door in andere bomen te klimmen, ze te wurgen en de standplaats daarna zelf over te nemen. De soort begint als epifyt en maakt luchtwortels die (als ze de grond raken) verder ontwikkelen in houtige stammen. Het is de nationale boom van India, waarvan het grootste exemplaar in de zuidoostelijke staat Andhra Pradesh staat: de Thimmamma Marrimanu. Dit is qua oppervlakte (19.107 m2) en omtrek (846 m) de grootste boom ter wereld.
De soort kan bij ons gehouden worden als kamerplant, waarbij de grootte beperkt kan blijven door deze regelmatig terug te snoeien.  

Zaaibeschrijving:
De zaden zijn nauwelijks te onderscheiden van het gruis van de bloemen, waardoor de hoeveelheid zaden per portie kan verschillen. Alles kan echter worden uitgestrooid over zaai- en stekgrond, waarna de zaden niet afgedekt hoeven te worden. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en af en toe met water sproeien. Kieming op een zonnige, warme plaats na ongeveer een maand.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Rudy Devroey (31-08-2018) rating 5 Heel goed zaad. Uit 1 zakje had ik na enkele weken 16 plantjes. Deze allemaal apart geplant en groeien goed.

Lisa (18-06-2018) rating 5 Veel zaden zijn ontkiemd en groeien goed. Ongeveer 12 plantjes nu uit de portie.

Type de code over