Top

Ficus carica

  • Ficus carica
  • Ficus carica
rating 3
(3 / 2 Reviews)
3,00
per portie zaden

Nederlandse naam:
Vijg

Herkomst:
Zuidwest-Azië

Minimumtemperatuur:
-10 graden Celsius

Beschrijving:
De vijg is één van de oudst geteelde vruchten en is op een beschutte, zonnige plek in Nederland winterhard. De vruchten zijn eigenlijk vlezige bloeiwijzes die binnenin allerlei kleine bloemen bevatten. Na zelfbevruchting of bevruchting door de galwesp hebben de vruchten twee jaar nodig om te rijpen. Een aantal vruchten zal tijdens de winter afvallen, maar enkele zouden de winter door moeten komen en in oktober van het volgende jaar geoogst kunnen worden. Het blad is heel sierlijk en handvormig.

Zaaibeschrijving:
Zaden in een glas met lauwwarm water stoppen, waarna de gezonken zaden geschikt zijn voor de kieming. De drijvende zaden zijn steriel en zullen helaas niet kunnen kiemen.
De zaden kunnen worden uitgestrooid over zaai- en stekgrond en moeten niet worden bedekt met grond. Houd de grond constant vochtig, sproei af en toe met water en dek het geheel af met huishoudfolie of glas. Op een warme en zeer lichte plaats laten kiemen (enkele weken tot maanden).  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 weken
Reviews (2)
rating 3 (3 / 2 Reviews)

Marloes (03-10-2019) rating 1 Ik heb het volgens de gebruiksaanwezing gedaan, helaas is niets uitgekomen.

Lisa (18-06-2018) rating 5 Veel zaden van de portie zijn al ontkiemd. En groeien nu goed. Derest laat ik nog even wachten aangezien er wordt aangegeven dat het wel maanden kan duren.

Type de code over