nl en

Winterhard / Vijg (Ficus carica)

Vijg (Ficus carica) Vijg (Ficus carica)
Vijg (Ficus carica) Vijg (Ficus carica)
Vijg (Ficus carica)
3 Reviews | Review toevoegen
De vruchten hebben twee jaar nodig om te rijpen en dat lukt ook in Nederland op een beschutte, zonnige plaats. Het blad is sierlijk en handvormig.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per portie zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Moraceae
Latijnse naam: Ficus carica
Nederlandse naam: Vijg
Herkomst: Zuidwest-Azië

De vijg is één van de oudst geteelde vruchten en is op een beschutte, zonnige plek in Nederland winterhard. De vruchten zijn eigenlijk vlezige bloeiwijzes die binnenin allerlei kleine bloemen bevatten. Na zelfbevruchting of bevruchting door de galwesp hebben de vruchten twee jaar nodig om te rijpen. Een aantal vruchten zal tijdens de winter afvallen, maar enkele zouden de winter door moeten komen en in oktober van het volgende jaar geoogst kunnen worden. Het blad is heel sierlijk en handvormig.

Zaaibeschrijving: Zaden in een glas met lauwwarm water stoppen, waarna de gezonken zaden geschikt zijn voor de kieming. De drijvende zaden zijn steriel en zullen helaas niet kunnen kiemen.
De zaden kunnen worden uitgestrooid over zaai- en stekgrond en moeten niet worden bedekt met grond. Houd de grond constant vochtig, sproei af en toe met water en dek het geheel af met huishoudfolie of glas. Op een warme en zeer lichte plaats laten kiemen (enkele weken tot maanden).  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Sébastien - 15-06-2020 21:56

In 1,5 maand 27 zaden die ontkiemd zijn.
Zeer tevreden! 20 zijn al verpot omdat ze zo goed groeien.

Sheila - 28-04-2020 09:56

80 procent van de zaden zijn naar boven gekomen. In tegenstelling tot de bamboe zaden die ik hier besteld had. (0 procent). Tevreden van mijn bestelling!

Lisa - 18-06-2018 21:07

Veel zaden van de portie zijn al ontkiemd. En groeien nu goed. Derest laat ik nog even wachten aangezien er wordt aangegeven dat het wel maanden kan duren.