nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Vijg (Ficus carica) Vijg (Ficus carica)
Vijg (Ficus carica)
Vijg (Ficus carica)

Vijg (Ficus carica)

De vijg is één van de oudst geteelde vruchten en is op een beschutte, zonnige plek in Nederland winterhard. De vruchten zijn eigenlijk vlezige bloeiwijzes die binnenin allerlei kleine bloemen bevatten. Na zelfbevruchting of bevruchting door de galwesp hebben de vruchten twee jaar nodig om te rijpen. Een aantal vruchten zal tijdens d.. Lees meer
3,50
Prijs per portie zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De vijg is één van de oudst geteelde vruchten en is op een beschutte, zonnige plek in Nederland winterhard. De vruchten zijn eigenlijk vlezige bloeiwijzes die binnenin allerlei kleine bloemen bevatten. Na zelfbevruchting of bevruchting door de galwesp hebben de vruchten twee jaar nodig om te rijpen. Een aantal vruchten zal tijdens de winter afvallen, maar enkele zouden de winter door moeten komen en in oktober van het volgende jaar geoogst kunnen worden. Het blad is heel sierlijk en handvormig.

Zaaibeschrijving: Zaden in een glas met lauwwarm water stoppen, waarna de gezonken zaden geschikt zijn voor de kieming. De drijvende zaden zijn steriel en zullen helaas niet kunnen kiemen.
De zaden kunnen worden uitgestrooid over zaai- en stekgrond en moeten niet worden bedekt met grond. Houd de grond constant vochtig, sproei af en toe met water en dek het geheel af met huishoudfolie of glas. Op een warme en zeer lichte plaats laten kiemen (enkele weken tot maanden).  

Familie: Moraceae
Latijnse naam: Ficus carica
Nederlandse naam: Vijg
Oorsprong soort: Zuidwest-Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 3 beoordelingen
3
0
0
0
0

Sébastien

In 1,5 maand 27 zaden die ontkiemd zijn.
Zeer tevreden! 20 zijn al verpot omdat ze zo goed groeien.


Sheila

80 procent van de zaden zijn naar boven gekomen. In tegenstelling tot de bamboe zaden die ik hier besteld had. (0 procent). Tevreden van mijn bestelling!


Lisa

Veel zaden van de portie zijn al ontkiemd. En groeien nu goed. Derest laat ik nog even wachten aangezien er wordt aangegeven dat het wel maanden kan duren.