Top

Ficus religiosa

  • Ficus religiosa
  • Ficus religiosa
  • Ficus religiosa
rating 5
(5 / 2 Reviews)
3,00
per portie zaden

Nederlandse naam:
Bodhiboom

Herkomst:
India

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De Bodhiboom kan in de natuur een hoogte van 30 meter bereiken met een stamdiameter van 3 meter, maar blijft bij ons een bescheiden kamerplant of bonsaiboom.
De uit India afkomstige boom is heilig voor het Hindoeïsme, Boeddhisme en Jaïnsime. 
Bij het Hindoeïsme mediteren sadhus onder de boom en worden er religieuze dansen om de boom gehouden. In het Boeddhisme gelooft men dat Buddha onder deze boom tot verlichting is gekomen. De oorspronkelijke plek daarvan is Bodh Gaya, maar de originele boom is daar inmiddels verdwenen. Een originele tak van de boom is echter geplant op Sri Lanka die daar nog steeds leeft en daardoor op dit moment de oudst levende bloemplant ter wereld is. De boom heet Jaya Sri Maha Bodhi en is in 288 voor Christus geplant.    

Zaaibeschrijving:
De zaden zijn soms niet te onderscheiden van het gruis van de bloemen, waardoor de hoeveelheid zaden per portie kan verschillen. Alles kan echter worden uitgestrooid over zaai- en stekgrond, waarna de zaden niet afgedekt hoeven te worden. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en af en toe met water sproeien. Kieming op een zonnige, warme plaats na ongeveer een maand.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: The Green Concept (blog)


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

jeroen (08-06-2019) rating 5 binnen 4 weken zijn meer dan 30 zaadjes uitgelopen.

Rudy Devroey (31-08-2018) rating 5 Heel kiemkrachtig zaad. Ik heb maar liefst 20 zaailingen uit 1 portie.

Type de code over