nl en
๎Œ”

Winterhard / Ocotillo (Fouquieria splendens)

Ocotillo (Fouquieria splendens) Ocotillo (Fouquieria splendens) Ocotillo (Fouquieria splendens)
Ocotillo (Fouquieria splendens) Ocotillo (Fouquieria splendens) Ocotillo (Fouquieria splendens)
Ocotillo (Fouquieria splendens)
2 Reviews | Review toevoegen
Woestuinplant met gestekelde stengels en opvallende, felrode bloemen. Kan in een grote pot gehouden worden bij een minimum van -15grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fouquieriaceae
Latijnse naam: Fouquieria splendens
Nederlandse naam: Ocotillo / Koetsierzweep
Herkomst: Zuidwesten van de Verenigde Staten

De ocotillo is een bijzondere woestijnplant uit de woestijngebieden in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De lange, rechtopstaande stengels zijn gestekeld en kunnen in de natuur een hoogte bereiken van wel 10 meter (bij ons 3 tot 4 meter). Een groot deel van het jaar ziet de plant er met de houtige stengels uitgedroogd uit. Maar als het heeft geregend, staat de plant binnen enkele dagen volledig in het blad. Het blad blijft aan de plant, zolang er voldoende vocht in de grond aanwezig is. Als het weer droger wordt, valt het af en wordt er gewacht op de volgende regenbui: een verandering die enkele keren per jaar plaatsvindt. De nerven van het eerste vallende blad blijven aan de plant zitten en harden uit tot scherpe stekels ter bescherming van het nieuwe blad. De gestekelde stengels worden van oudsher gebruikt als wandelstok, als afrastering van land en door indianen ook als fakkel. De felrode bloemen verschijnen iets later dan het blad en groeien in trossen aan het uiteinde van de stengels. Ze worden in de natuur bestoven door kolibries en bijen, en zijn een opvallende verschijning in de droge woestijn.
De soort is winterhard tot -15 grC en kan het beste in een grote pot worden gehouden. Zorg voor een zandrijke grond en een zonnige, warme standplaats.

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in een mengsel van zand (2/3) en zaai- en stekgrond (1/3). Laten kiemen bij veel licht, 25-30 grC en een constant licht vochtige grond. Kieming na enkele weken.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Thijs - 04-07-2020 19:10

Van de totaal 16 zaden ontkiemden er slechts 6, en na een centimeter of 3-4 gegroeid te hebben vielen ze om / werden slap en stierven. Een exemplaar leeft nog maar begint geel te worden, zal het niet halen denk ik.

Marianne - 28-01-2020 23:49

Kiemen snel, maar maken geen goede wortels aan. Van de 8 gekiemde zaden zijn er na 8 weken nog maar 2 over (nu zo'n 6-7 cm hoog).