nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Ginkgo (Ginkgo biloba) Ginkgo (Ginkgo biloba)
Ginkgo (Ginkgo biloba)
Ginkgo (Ginkgo biloba)

Ginkgo (Ginkgo biloba)

De ginkgo is de oudste zaadplant ter wereld en wordt gezien als een levend fossiel. Het is geen loofboom, geen conifeer en de enige nog levende soort van de orde Ginkgoales. De eerste vooroudersoorten groeiden al 1300 miljoen jaar geleden en de eerste ginkgo moet ongeveer 250 miljoen jaar geleden zijn ontstaan en is sindsdien vrijwel onveran.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De ginkgo is de oudste zaadplant ter wereld en wordt gezien als een levend fossiel. Het is geen loofboom, geen conifeer en de enige nog levende soort van de orde Ginkgoales. De eerste vooroudersoorten groeiden al 1300 miljoen jaar geleden en de eerste ginkgo moet ongeveer 250 miljoen jaar geleden zijn ontstaan en is sindsdien vrijwel onveranderd. In het wild is deze soort bijna uitgestorven, maar de laatste populaties in Zhejiang en Anwhei (China) met 4000 jaar oude en 40 meter hoge bomen worden gelukkig goed beschermd.
De soort wordt ook vaak aangeplant en dat zijn eerder mannelijke dan vrouwelijke planten. De vrouwelijke planten verspreiden namelijk een minder aangename geur, maar het verschil is pas bij de vruchtzetting te zien.
De soort speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde en wordt gebruikt om allerlei kwalen te genezen, waaronder veel ouderdomsziekten zoals dementie. Er is vooralsnog geen wetenschappelijk bewijs voor de geneeskrachtige werking, maar er worden nog studies naar gedaan.
De boom is volledig winterhard dus goed geschikt voor de Nederlandse tuin.

Zie voor meer informatie over de ginkgo:
http://edepot.wur.nl/6458

Zaaibeschrijving: Zaden van tevoren voorzichtig inkepen met een mes of zaagje en vervolgens 24 uur laten weken in water. Drijvende zaden kunnen beter worden ingekeept en zullen anders niet kiemen. Zinkende zaden kunnen worden gezaaid in een mengsel van zaaigrond en zand (4:1) en bij 20-25 grC gekiemd worden (zaden licht afdekken met grond). Grond constant vochtig houden. Kieming meestal na 4-5 weken.  Foto 1: P.B. Pelser

Productspecificatie

Familie:
Ginkgoaceae
Wetenschappelijke naam:
Ginkgo biloba
Nederlandse naam:
Ginkgo / Japanse notenboom
Oorsprong soort:
China
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Ginkgoaceae
Wetenschappelijke naam:
Ginkgo biloba
Nederlandse naam:
Ginkgo / Japanse notenboom
Oorsprong soort:
China
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Johannes

4/5 uitgekomen na het opvolgen van de kieminstructies, nu zijn ze ongeveer 15 centimeter.


Dario

Onlangs de zaden van de Ginko biloba gekocht. Ik kreeg 6 zaden (ipv 5). 3 zaden ingesneden zoalds aangegeven, 3 zaden gelaten zoals ze waren. Alle zaden geweekt zoals aangegeven. Twee weken later ontkiemt de eerste plant, deze had ik niet ingesneden. Erg blij mee! Ik zal later nog aangeven of de andere ook intkiemt zijn.