nl en

Winterhard / Zoethout (Glycyrrhiza glabra)

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
2 Reviews | Review toevoegen
Zoethout zijn de stukjes wortel van deze kleinblijvende, winterharde struik uit het westen van Azië. Na 3 jaar kunnen de eerste wortels geoogst worden.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

€ 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Glycyrrhiza glabra
Nederlandse naam: Zoethout
Herkomst: West-Azië

Zoethout wordt vooral in het zuidoosten van Europa geteeld en zijn de stukjes wortel van deze kleinblijvende, winterharde struik. Zoethout is 30-50 keer zoeter dan suiker, niet schadelijk voor de tanden en een belangrijke grondstof voor drop. De plant wordt maximaal een meter hoog en kan zich via de wortelstokken gemakkelijk verspreiden door de tuin. Om dit te voorkomen, kunt u zoethout het beste in een kuip of pot houden. Na 3 jaar kunt u in de herfst de wortels van de plant oogsten, waarbij u genoeg wortels moet laten zitten als u de plant in het voorjaar weer uit wilt laten groeien. Het is een gemakkelijke plant met lichtpaarse bloemen die van een zonnige standplaats houdt.  

Zaaibeschrijving: Zaden eerst enkele weken tot mogelijk 2-3 maanden in de koelkast leggen en vervolgens 24 uur laten weken in water bij kamertemperatuur. Zaden voor het weken aanschuren bevordert de kieming. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en bij kamertemperatuur laten kiemen.

Zaaitijd: Oktober - April
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Mitch - 09-09-2020 21:36

7 van de 10 zaden gekiemd binnen 2 weken

Tim - 30-09-2014 12:05

ik was ze vergeten in de koelkast te doen maar toch kwam er na 2 dagen al een worteltje uit