nl en


Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra) Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Zoethout (Glycyrrhiza glabra)

Zoethout (Glycyrrhiza glabra)

Zoethout wordt vooral in het zuidoosten van Europa geteeld en zijn de stukjes wortel van deze kleinblijvende, winterharde struik. Zoethout is 30-50 keer zoeter dan suiker, niet schadelijk voor de tanden en een belangrijke grondstof voor drop. De plant wordt maximaal een meter hoog en kan zich via de wortelstokken gemakkelijk verspreiden door.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Zoethout wordt vooral in het zuidoosten van Europa geteeld en zijn de stukjes wortel van deze kleinblijvende, winterharde struik. Zoethout is 30-50 keer zoeter dan suiker, niet schadelijk voor de tanden en een belangrijke grondstof voor drop. De plant wordt maximaal een meter hoog en kan zich via de wortelstokken gemakkelijk verspreiden door de tuin. Om dit te voorkomen, kunt u zoethout het beste in een kuip of pot houden. Na 3 jaar kunt u in de herfst de wortels van de plant oogsten, waarbij u genoeg wortels moet laten zitten als u de plant in het voorjaar weer uit wilt laten groeien. Het is een gemakkelijke plant met lichtpaarse bloemen die van een zonnige standplaats houdt.  

Zaaibeschrijving: Zaden eerst enkele weken tot mogelijk 2-3 maanden in de koelkast leggen en vervolgens 24 uur laten weken in water bij kamertemperatuur. Zaden voor het weken aanschuren bevordert de kieming. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en bij kamertemperatuur laten kiemen.

Productspecificatie

Familie:
Fabaceae
Wetenschappelijke naam:
Glycyrrhiza glabra
Nederlandse naam:
Zoethout
Oorsprong soort:
West-Azië
Zaaitijd:
Oktober-april
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Fabaceae
Wetenschappelijke naam:
Glycyrrhiza glabra
Nederlandse naam:
Zoethout
Oorsprong soort:
West-Azië
Zaaitijd:
Oktober-april
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 3 beoordelingen
2
1
0
0
0

Jan

Zaden allemaal opgekomen maar heb er maar drie over slak is in zaaibak geweest en heeft bijna alle koppies eraf gevreten 😭


Mitch

7 van de 10 zaden gekiemd binnen 2 weken


Tim

ik was ze vergeten in de koelkast te doen maar toch kwam er na 2 dagen al een worteltje uit