Top

Glycyrrhiza uralensis

  • Glycyrrhiza uralensis
  • Glycyrrhiza uralensis
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Chinese zoethout / Gan cao

Herkomst:
China

Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Beschrijving:
De Chinese zoethout lijkt veel op de gewone zoethout en wordt ook wel Gan Cao genoemd. Het is een tot 1 meter hoge plant met wortelstokken die zich ondergronds uitbreiden. Deze wortelstokken kunnen na 3 jaar in de herfst geoogst worden en zijn het bekende zoethout. Deze soort behoort tot de 50 basiskruiden van de traditionele Chinese geneeskunde en is het meest gebruikte kruid dat in bijna elk recept voorkomt. Het zou goed zijn voor bijna elk orgaan, maar verbetert vooral ook de smaak van medicijnen. 
De soort is winterhard en gemakkelijk in de verzorging. Als u wilt voorkomen dat zoethout door de hele tuin woekert, kunt u de plant houden in een grote pot of kuip. De wortelstokken kunnen zich dan alleen in de pot verspreiden.  

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst enkele weken tot mogelijk 2-3 maanden in de koelkast leggen en vervolgens 24 uur laten weken in water bij kamertemperatuur. Zaden voor het weken aanschuren bevordert de kieming. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en bij kamertemperatuur laten kiemen.  

Zaaitijd:
Oktober - april

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Floris (15-03-2017) rating 5 Na 3 maanden in de koelkast met een mes ingesneden en geweekt voor 24 uur in lauwwarm water zoals beschreven. Perfect! 1 is al opgekomen na 2 dagen wachten :)!

Type de code over