nl en
๎Œ”

Subtropisch / Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis)

Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis) Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis) Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis)
Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis) Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis) Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis)
Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis canariensis)
0 Review | Review toevoegen
Een soort van de Canarische Eilanden met oranje bloemen die lijken op die van het vingerhoedskruid. Het is een kleinblijvende plant die goed groeit in een pot.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Plantaginaceae
Latijnse naam: Isoplexis canariensis
Nederlandse naam: Canarisch vingerhoedskruid
Herkomst: Canarische eilanden

Canarische vingerhoedskruid produceert prachtige, buisvormige, oranje bloemen die van wel juli tot september bloeien. De plant kan gehouden worden als kuipplant met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius en houdt van een zonnige standplaats. Het blad is leerachtig en blijft het gehele jaar aan de plant. Op de Canarische eilanden kan de plant een hoogte bereiken van 2 meter, maar bij ons blijft de hoogte beperkt tot 1 meter. Daardoor is dit een zeer geschikte plant voor in een kuip of pot.  

Zaaibeschrijving: Zeer oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond en bij 20-25grC laten kiemen. Grond constant vochtig houden en op lichte plek zetten.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius


Foto 2: Katrin via Plantzone

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.